19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Laboratorul verde al reciclării a ajuns şi la Târgu Jiu

Gorj: Laboratorul verde al reciclării a ajuns şi la Târgu Jiu

Laboratorul Verde al Reciclării îşi continuă caravana în şcolile din România. După Bucureşti, Piteşti, Slatina şi Craiova, a venit rândul elevilor din Târgu Jiu să înveţe despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje, prin intermediul Laboratorului Verde al Reciclării. Laboratorul a ajuns astăzi la Târgu Jiu, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, iar mâine se va afla la la Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae”. Elevii care au participat astăzi la Laborator s-au bucurat de o experienţă multimedia dinamică prin vizionarea unei animaţii pe tema colectării separate, dar şi prin participarea la un joc de echipă pe tablete PC.

Cea de-a doua ediție a proiectului Laboratorul Verde al Reciclării se desfășoară în perioada aprilie – iunie 2013, timp în care Caravana va ajunge în şcolile din 11 localităţi din ţară, la aproximativ 3.000 de elevi. Laboratorul Verde al Reciclării este un proiect educaţional, dezvoltat la nivel naţional, în parteneriat cu Ministerul Educației Naţionale şi cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice. Programul reprezintă o noutate atât din punct de vedere al conţinutului informaţional, cât şi al formatului revoluţionar pe care îl propune: educația prin experienţă.

În primul semestru, Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns în 25 de oraşe din ţară şi a implicat peste 4.800 de elevi din 52 de şcoli primare, aceştia reprezentând prima generaţie de „agenţi speciali 2.0” ai colectării selective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS