22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPuşcărie pentru că a vrut să mituiască un poliţist

Puşcărie pentru că a vrut să mituiască un poliţist

Bărbatul din localitatea doljeană Unirea care a încercat să-l mituiască pe şeful de post din comună cu 1.600 de lei, pentru a-i scăpa nepotul de un dosar penal, a fost condamnat pentru dare de mită şi obligat să execute şi pedeapsa primită într-un dosar mai vechi.

Doljeanul Marin Pelea, de 42 de ani, a fost denunţat de agentul Cătălin Cică, şeful Postului de Poliţie din Unirea, pe 25 februarie. În acea zi, poliţistul le-a explicat ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupție Dolj că bărbatul încerca să-l mituiască pentru a dispune o soluţie favorabilă într-un dosar penal întocmit pe numele lui Vasile Ică, nepotul acestuia. Tânărul se alesese cu dosar penal după ce fusese depistat conducând un autoturism deşi nu avea permis. În aceeaşi zi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au emis o ordonanţă prin care s-a autorizat atât interceptarea convorbirilor telefonice ale lui Pelea, cât şi înregistrarea audio-video a discuţiilor inculpatului cu şeful de post. Pe 26 februarie, s-au prezentat la postul de poliţie Pelea şi nepotul său, care trebuia să dea o declaraţie în dosarul în care era cercetat. Pelea l-a abordat pe poliţist şi i-a propus agentului să nu trimită dosarul nepotului său la procuror în schimbul a 1.500 de lei. Când a văzut că poliţistul nu a acceptat mita şi a susţinut în continuare că trebuie să soluţioneze dosarul, Pelea a plecat, însă a promis că se va întoarce ca să continue discuţia. Bărbatul s-a întors în jurul orei 15.30 şi i-a pus poliţistului pe birou suma de 1.600 de lei, moment în care au intrat ofiţerii Anticorupţie şi un procuror. Ulterior, Marin Pelea a fost arestat preventiv, iar, pe 6 martie, a fost trimis în judecată pentru luare de mită.
Ieri, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe inculpat la zece luni de închisoare pentru fapta comisă şi, în plus, a dispus revocarea suspendării condiţionate a unei pedepse de doi ani de închisoare primită de Pelea în alt dosar, de conducere fără permis. Pelea are de executat doi ani şi zece luni de închisoare pentru că a încercat să-şi scape nepotul de un dosar penal. Vasile Ică este şi el tot la al doilea dosar penal şi tot pentru conducere fără permis. În primul dosar a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare, iar, dacă va fi trimis în judecată şi în al doilea, are şanse destul de mari să facă şi el închisoare. Hotărârea de ieri a Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS