25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSiclitaru, condamnat la şase luni de puşcărie

Siclitaru, condamnat la şase luni de puşcărie

Florin Iulian Siclitaru, nepotul omului de afaceri Iulian Siclitaru, cercetat în prezent pentru uciderea a doi pietoni, a fost condamnat de Judecătoria Craiova într-un dosar în care a fost acuzat că a bătut un craiovean.

Dosarul cu numărul 31208/215/2012, în care Florin Iulian Siclitaru, de 24 de ani, din Craiova, a fost acuzat de vătămare corporală a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe 22 noiembrie, anul trecut.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut că, în noaptea de 20 spre 21 aprilie 2012, l-a lovit cu pumnii şi cu picioarele pe Bogdan Mitruţoiu, cu care avea un conflict mai vechi. Incidentul s-a petrecut în public, pe strada Calea Bucureşti, în zona blocului M9, iar victima a suferit leziuni pentru a căror vindecare a avut nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale.
Joi, 9 mai, magistraţii l-au găsit vinovat pe Florin Iulian Siclitaru pentru fapta comisă şi l-au condamnat. Tânărul a primit şase luni de închisoare cu executare pentru vătămare corporală şi, în plus, a fost obligat să-i plătească bărbatului pe care l-a bătut daune materiale în valoare de 1.500 de lei şi 4.000 de euro daune morale. Sentinţa de condamnare a inculpatului poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la comunicare.

Arestat pentru ucidere din culpă

În sentinţa de joi, Judecătoria Craiova a constatat că inculpatul este arestat în altă cauză. Este vorba de un nou dosar penal, în care Florin Iulian Siclitaru este cercetat pentru uciderea a doi tineri pietoni. Accidentul a fost provocat de tânărul şofer în dimineaţa zilei de 31 martie, în jurul orei 5.00, în zona trecerii de pietoni de la intersecţia străzilor Calea Bucureşti şi Spaniei. Doi tineri care tocmai ieşiseră din clubul Krypton, Andrei Dragomir, de 20 de ani, şi Cosmin Băbălău, de 21 de ani, ambii din Craiova, au fost loviţi în plin şi ucişi pe loc de un Mercedes care circula cu viteză dinspre centru către Electroputere. Maşina care i-a omorât pe cei doi tineri care traversau strada Calea Bucureşti a fost găsită de poliţişti mai târziu, abandonată la câteva sute de metri de locul accidentului, într-o parcare, însă şoferul fugise. După primele verificări, oamenii legii au stabilit că Mercedesul care a provocat accidentul este înmatriculat pe una dintre firmele omului de afaceri craiovean Iulian Siclitaru, însă este condus, de regulă, de nepotul său, Florin Iulian Siclitaru. Acesta din urmă a fost prins de poliţişti abia duminică seară, în jurul orei 21.00, după care a fost dus la audieri. Tânărul a recunoscut că el este cel care a condus maşina care i-a ucis pe pietoni şi a precizat că a fugit de la locul faptei de frica persoanelor care se strânseseră la locul accidentului. Ulterior, pe 1 aprilie, Florin Iulian Siclitaru a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, mandatul fiind emis tot de Judecătoria Craiova. Pe 23 aprilie, procurorii au cerut instanţei şi au obţinut prelungirea mandatului emis pe numele lui Siclitaru până pe 29 mai, inclusiv. Hotărârea instanţei a rămas definitivă o zi mai târziu, pe 24 aprilie, când Tribunalul Dolj a respins recursul formulat de inculpat.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, până în prezent nu a fost primit rezultatul analizelor toxicologice cerute pentru Florin Iulian Siclitaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS