17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAterizare de urgenţă în lanul de grâu

Aterizare de urgenţă în lanul de grâu

Un avion utilitar de tip Antonov II, care stropea cu substanţe împotriva dăunătorilor forestieri, a aterizat de urgenţă într-un lan de grâu din localitatea Ciochiuţa, judeţul Mehedinţi. Se pare că pilotul a detectat o problemă tehnică, existând pericol de prăbuşire. La bordul avionului se aflau trei persoane, însă nimeni nu a fost rănit. Aparatul de zbor aparţine unei firme din Timişoara şi a suferit avarii la trenul de aterizare şi la aripa stângă.
Pompierii de la ISU «Drobeta» au fost solicitaţi să intervină în acest caz.
„Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) «Drobeta» au fost solicitaţi să intervină astăzi (vineri – n.r.), la ora 10.30, la un eveniment mai puţin obişnuit. Un avion de tip Antonov II a aterizat forţat pe un câmp din apropierea localităţii Ciochiuţa. Pompierii din cadrul Pichetului Strehaia au intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă pentru a preveni izbucnirea unui incendiu. În cursul aterizării, în avion se aflau trei persoane, care nu au fost rănite“, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU „Drobeta“.
Pilotul avionului a spus că la un moment dat a simţit că se opreşte motorul şi cu greu a reuşit să îl stabilizeze până la sol.
„Eram deasupra pădurii şi la un moment dat am simţit că ne ducem în jos. Dădea să se oprească motorul. Am fost la un pas să ne prăbuşim deasupra pasarelei de la Ciochiuţa. Abia am reuşit să ajung pe câmp“, a spus şeful piloţilor aflaţi în avion.
Proprietarul terenului pe care a aterizat avionul s-a supărat când a aflat că o bună parte din grâu i-a fost distrusă.
„Mie cine îmi dă grâul? A distrus o mare parte din el! Dacă nu avea avionul bun, nu trebuia să plece cu el!“, a spus supărat proprietarul terenului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS