21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalRegia de Transport Craiova îi „compostează“ pe călătorii frauduloşi

Regia de Transport Craiova îi „compostează“ pe călătorii frauduloşi

http:http://www.youtube.com/watch?v=H2gk2zBg1Fk

În Craiova, operatorul de transport în comun al municipalităţii a găsit o nouă metodă de combatere a călătorilor frauduloşi: biletul lunar. Începând cu această lună, Regia Autonomă de Transport (RAT) Craiova a scos la vânzare la tonete bilete care sunt valabile numai o lună. Acestea sunt inscripţionate cu luna în care sunt valabile. Măsura îi afectează pe cei care obişnuiau să poarte în buzunar un teanc de bilete compostate, iar în momentul în care urcau într-un autobuz trăgeau cu ochiul la biletul vecinului. După ce vedeau combinaţia de perforaţii, îşi căutau biletul potrivit şi astfel călătoreau gratuit pe liniile RAT.
Craiovenii percep această măsură diferit.
„Nu este bine cu biletele aşa, valabile doar câte o lună. Dacă eu iau mai multe bilete şi după aceea am o problemă de sănătate şi mă internez, iar biletele nu le folosesc şi rămân cu ele, cine mi le schimbă? Eu merg frecvent cu traseele 9 şi 3“, era de părere Maria, o craioveancă aflată ieri în staţia RAT de la Piaţa Centrală.
Alţii consideră că metoda este bună, deoarece aşa tot omul este obligat să-şi achiziţioneze un bilet. „Sunt unii care umblă cu buzunarul de bilete. Pe urmă întreabă cum este biletul şi îl scot din chită pe ăla bun. Să ia toţi bilete! Alta este problema, şi anume autobuzele astea proaste. Păi pe traseul 29 e praf autobuzul“, a spus Constantin Cârciumaru.

Un pas către amenzi

Unii craioveni consideră această măsură încă o găselniţă.
„Conducerea RAT Craiova ne-a informat că, începând cu 1 mai, biletele de călătorie vor fi valabile numai în luna specificată pe bilet şi nu vor putea fi folosite de pe o lună pe alta şi că «prin urmare, vă rugăm să vă procuraţi bilete de călătorie numai în limita necesităţilor lunii respective». După ce au fost eliminate biletele cu 10 călătorii/15 lei şi cele cu 2 călătorii/3,5 lei (chipurile, s-au terminat stocurile!), sunt curios ce explicaţie economică au cei de la RAT Craiova pentru această măsură, pentru că eu o văd doar ca pe o nouă metodă de a da ceva amenzi şi de a încasa bani necuveniţi pentru biletele care nu se mai pot folosi.
Eu, unul, nu am mai auzit ca o aşa măsură să se aplice şi în alte oraşe (poate mă înşel eu), dar le-aş sugera, dacă se doreşte să fie bâlci în toată regula, să emită şi bilete personalizate pentru fiecare traseu şi chiar pentru fiecare mijloc de transport“, este de părere Daniel Ciucă, un craiovean care şi-a exprimat părerea într-un e-mail trimis pe adresa redacţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS