17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Percheziţii la Clanul lui Sorin Magnatul

Olt: Percheziţii la Clanul lui Sorin Magnatul

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Olt, au procedat astăzi la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 25 de persoane, specializat în traficul de persoane şi de minori, ce acţiona pe relaţia România – Marea Britanie. În această dimineaţă au avut loc un număr de 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Olt.

Conform procurorilor, membrii grupării au recrutat şi exploatat în Anglia şi Italia, prin obligarea la practicarea prostituţiei şi cerşetoriei, un număr de peste 200 de victime, obţinând din activitatea infracţională suma de peste 500.000 de euro. 

Liderul grupării a fost identificat ca fiind Izdrăilă Sorin Florin, zis Sorin Magnatul, de 28 de ani, exponent al lumii interlope din judeţul Olt.
La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt urmează a fi audiate 100 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor, faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Craiova, IJJ Olt, SAS Olt, IPJ Olt, Brigada Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS