13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Copil de opt luni ars într-un incediu, dus cu elicopterul la București în stare foarte gravă

Dolj: Copil de opt luni ars într-un incediu, dus cu elicopterul la București în stare foarte gravă

Un copil de numai opt luni din comuna doljeană Leu a fost adus astăzi, în stare gravă, cu o Ambulanță SMURD, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Craiova, cu arsuri pe o suprafață de peste 70% din corp. Din datele oferite de medicii ajunși la fața locului, micuțul provenea dintr-o familie săracă, fiind al 11-lea copil, și fusese lăsat de mama, plecată în sat la muncă, în grija fratelui său în vârstă de 7 ani. Acesta ar fi vrut să aprindă o lumânare, însă focul a cuprins camera în care se aflau, incusiv pe bebeluș.   

Paramedicii ajunsi primii la incident au făcut tot ce se putea face, însă șansele de salvare ale micuțului, care se spune că a fost scos afara din casă de fratele său, sunt reduse, având în vedere gradul arsurilor și suprafața mare afectată. Copilul a fost transferat de urgență la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, cu elicopterul SMURD de la Craiova.

“Copilul a fost preluat de echipajul SMURD cu arsuri pe o suprafață foarte mare din corp, peste 70%, arsuri grave pe față, torace, mâini și membrele inferioare. La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean a primit primele îngrijiri medicale, în camera de resuscitare, iar apoi a fost transferat de urgență, din cauza arsurilor foarte grave, la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. Prognosticul în cazul său este rezervat”, a precizat dr. Cristina Geormăneanu, medic primar medicină de urgență și purtător de cuvânt al SCJU Craiova.  

Bebelușul trăia în condiții mizere, într-o casă fără curent electric, copiii fiind neglijați de părinți. Direcția Județeană pentru Protecția Copilului și Asistență Socială Dolj a demarat o anchetă în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS