24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei zile de festival pentru tineri

Trei zile de festival pentru tineri

În acest an, Ziua Tineretului nu se mai rezumă doar la data de 2 mai. În Craiova, Direcţia Judeţeană pentru Tineret a decis să aloce trei zile acestei sărbători, fiind alese astfel şi datele de 8 şi 9 mai.

Programul dedicat Zilelor Tineretului va începe joi, 2 mai, cu un spectacol organizat pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. Show-ul va fi susţinut de  tineri talentaţi, membri ai Asociaţiei pentru tineri Streets, care sunt la început de carieră artistică. De asemenea, vor avea şansa să-şi demonstreze aptitudinile şi tinerii din public, care vor să se implice în spectacol.
 Pe lângă programul artistic vor fi şi diverse jocuri adresate copiilor, dar şi demonstraţii şi competiţii sportive de streetball, volei, şah, tenis, badminton. Acţiunile se derulează în intervalul orar 16.00 – 20.00. În acest timp, se pot face şi donaţii în bani pentru a o ajuta pe Daria Negrea, o fetiţă de şase ani, diagnosticată cu tumoră cerebrală, care are nevoie de o operaţie ce implică costuri de 40.000 de euro. Campania  se va derula sub sloganul „O donaţie mică, un gest uriaş“ şi urmăreşte, în afară de strângerea de fonduri, educarea tinerilor în spiritul civic.

 Târg de joburi pentru studenţi

Pentru a nu se suprapune cu sărbătoarea de Paşti, acţiunile pentru Zilele Tineretului vor fi reluate pe 8 mai, la Casa de Cultură a Studenţilor, unde va avea loc Târgul de joburi. Organizatorii evenimentului anunţă participarea a cel puţin 16 agenţi economici care au posturi libere. Oferta de angajare va fi prezentată în intervalul orar 9.00 – 13.00.
În aceeaşi zi, de 8 mai, în Parcul „Nicolae Romanescu“, începând cu ora 10.00, se va derula crosul tineretului, pe traseul Debarcader – Terasa Ciobănaşu – Velodrom. Înscrierile la cros se vor face cu câteva minute înainte de începerea competiţiei. Participanţii care vor reuşi să se califice pe primele locuri vor fi premiaţi. Tot de la ora 10.00, studenţi şi cadre didactice universitare vor organiza la Casa Studenţilor o dezbatere cu titlul „Valori europene, realităţi româneşti“ şi vor aborda teme de interes european precum cetăţenie europeană, participare, voluntariat, mobilitate şi cum se reflectă acestea în realitatea românească.

Ciclism, bazar şi spectacol în Gara Craiovei

Pe 9 mai, tinerii din Craiova care au biciclete sunt convocaţi la un tur de ciclism, care va începe la ora 8.30. Competiţia se va derula pe traseul  Spitalul Filantropia – Grădiniţa Mihai Bravu, Muzeul Olteniei, Parcul „Nicolae Romanescu“ – Casa „Nicolae Romanescu“ –  Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ – Universitatea din Craiova. Acţiunea îşi propune să atragă atenţia comunităţii asupra patrimoniului oraşului şi asupra beneficiilor oferite de practicarea ciclismului. De la ora 11.00, în centrul vechi al Craiovei, va începe „Să trezim bazarul“. Pe strada Lipscani se va derula o expoziţie handmade cu scopul de a repune Bazarul Craiovei în circuitul cultural. Seara, între orele 17.00 -18.00,  în Gara Craiova se va desfăşura „Stimaţi călători, soseşte streets!“, un adevărat spectacol de sunet, imagine şi mişcare, spectacol creat de tineri artişti craioveni. În fiecare colţ al Gării Craiova se vor desfășura diverse activităţi artistice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS