9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMuzeul de Artă, al doilea câştig de cauză cu „Domnișoara Pogany“

Muzeul de Artă, al doilea câştig de cauză cu „Domnișoara Pogany“

Muzeul de Artă din Craiova a câștigat și la Curtea de Apel București procesul prin care lucrarea lui Constantin Brâncuși, „Domnișoara Pogany“, aflată în proprietatea Muzeului de Artă din Craiova, a fost revendicată în instanță de moştenitoarea fostului proprietar al sculpturii. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, după cum se arată într-un comunicat de presă din partea instituţiei.
Hotărârea judecătorilor de la Curtea de Apel București a fost pronunțată pe 19 aprilie 2013. Decizia instanței poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare, iar reclamanta este obligată să achite cheltuielile de judecată, ce însumează 7.440 de lei. Instituţia consiliului judeţean, cea care a alocat bani pentru aceste cheltuieli, va recupera o parte din bani.
Muzeul de Artă a mai primit câştig de cauză şi anul trecut, în acelaşi caz, din partea Tribunalului Bucureşti. „Dacă cineva s-a îndoit că, în acest caz, Consiliul Județean Dolj și Muzeul de Artă din Craiova nu au dreptate, iată că a doua instanță confirmă realitatea prezentată de noi și susținută prin documentele pe care le-am depus la dosar […]. Nu doresc să mă antepronunț, pentru că mai există o cale de atac și împotriva acestei decizii a Curții de Apel București, dar am convingerea că vom avea câștig în această cauză până la capăt“, a declarat Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS