9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSlatina: Expoziţie de icoane pe sticlă realizate de Theodor Rada

Slatina: Expoziţie de icoane pe sticlă realizate de Theodor Rada

Primăria municipiului Slatina, Asociaţia Culturală Center Inter Art şi Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina organizează joi, 2 mai, la ora 12.00, în foaierul Centrului Cultural Eugen Ionescu, vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă, lucrări realizate de artistul plastic Theodor Rada.
Artistul vine cu această expoziţie, în Săptămâna Patimilor Mântuitorului Isus Hristos pentru a aduce spiritul ce trebuie să îl însoţească pe om în această perioadă. Deosebit de sensibil, autorul se disipează în aceste icoane făcându-le mai vii și mai importante în viața noastră din ce în ce mai lipsită de dragostea creștinească specific românească.
Theodor Rada este absolvent al Universității Naționale de Arte București, secția Artă Murală, promoția 2010, iar din 2012 are un master cu examen de disertație în același domeniu.
Născut în Fetești, județul Ialomița, la 16 ianuarie 1985 Theodor Rada a urmat cursurile clasei de Artă a Colegiului Național Vocațional „Nicolae Titulescu“ din Slatina.
Începând cu anul 2005 artistul participă la mai multe expoziții de grup dar îi sunt organizate și expoziții personale: 2005, 2006 – Expoziții de grup la Palatul Copiilor și Elevilor Slatina; 2007, 2008, 2009 – Expoziții de grup la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu“ Slatina; 2008, 2009 – Expoziții de grup la Universitatea de Arte București; 2010 – Expoziție de grup studențească „Friedrich Schibber“ București; 2012 – Expoziție personală de grafică „Portrete“ la Muzeul de Istorie Corabia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS