19.4 C
Craiova
marți, 2 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Rozariu în Craiova, amenajat la iniţiativa Fundaţiei Gazeta de Sud

Rozariu în Craiova, amenajat la iniţiativa Fundaţiei Gazeta de Sud

Craiova va avea începând din acest an un rozariu, graţie unei iniţiative a Fundaţiei Gazeta de Sud, desfăşurată în parteneriat cu Facultatea de Agricultură şi Horticultură a Universităţii din Craiova, Grădina Botanică, Asociaţia Amicii Rozelor şi cu sprijinul societăţii Oltenia Garden. Primul pas în amenajarea rozariului va fi făcut vineri, începând cu ora 9:00, la Grădina Botanică din Bănie. Aici vor fi plantaţi peste 30 de trandafiri, într-o acţiune organizată cu ocazia sărbătorii Floriilor, firma Oltenia Garden fiind cea care va pune la dispoziţie florile. Alături de studenţii Secţiei de Peisagistică a Facultăţii de Agricultură şi Horticultură, la acţiunea de plantare vor participa şi elevii de la clasa a III-a A step-by-step de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Rozariul este un spaţiu în care sunt cultivaţi trandafiri însă, spre deosebire de grădinile obişnuite, aici trandafirii sunt amplasaţi în funcţie de înălţimea tufelor şi clasa din care fac parte, respectând în acelaşi timp regulile arhitecturii peisagistice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Auto / Marea Britanie şi Austria vor organiza câte...

Austria şi Marea Britanie vor găzdui câte două Marii Premii, fără spectatori, conform calendarului revizuit al Campionatului Mondial de Formula 1. Acesta...