11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Pete de sânge găsite pe un perete din Spitalul Cărbuneşti

Gorj: Pete de sânge găsite pe un perete din Spitalul Cărbuneşti

Procurorii gorjeni au descoperit pete de sânge pe unul din pereţii Spitalului Orăşenesc din Târgu Cărbuneşti, în timpul anchetei care vizează identificarea mamei bebeluşului găsit sfâşiat de câini în curtea unităţii medicale. Există suspiciunea că una din angajatele Spitalului Orăşenesc a născut în incinta instituţiei, după care şi-a aruncat copilul la gunoi. Aici, trupul micuţului a fost devorat de viu de către o haită de câini fără stăpân. De amintit că medicii legişti au stabilit că nou-născutul fusese adus pe lume viu şi avea o greutate normală, lucru ce indică o naştere la termen.
Faptul că au descoperit pe unul din pereţii unităţii spitaliceşti pete de sânge a întărit ipoteza procurorilor că una dintre angajate ar putea fi mama micuţului care a sfârşit mâncat de câini lângă coşurile de gunoi. Pentru a grăbi oarecum verificările şi pentru a o depista pe mamă, procurorii au solicitat controale ginecologice pentru toate salariatele, însă rezultatele întârzie deocamdată să apară.

Directorul cere testul ADN

Constantin Târziu, directorul Spitalului Orăşenesc din Târgu Cărbuneşti, solicită însă efectuarea unui test ADN din placentă şi a unui test de sânge şi de determinare a RH-ului. În acest mod s-ar putea determina cu certitudine dacă vreuna din salariate este cea care i-a dat viaţă copilului şi apoi l-a abandonat. „Nu există nici o suspiciune. Nu există nici un indiciu. Eu am spus-o şi o repet: cea care a aruncat copilul acolo nu este salariată a Spitalului din Târgu Cărbuneşti. Doctorii şi şefii de secţii ştiu foarte bine care angajată este gravidă şi care nu este gravidă pentru că beneficiază de condiţii speciale şi de un anumit program la locul de muncă. Este imposibil, mai ales când vine vorba de un cadru medical care lucrează 24 de ore din 24 cu oameni şi este alături de colegi atâta timp, să nu se ştie lucruri de genul acesta. Poate să fie în luna a doua sau a treia să nu se vadă, dar o gravidă în luna a noua, cum este cazul bebeluşului aruncat şi decedat, nu avea cum să nu se vadă. E observabilă. Este o asistentă la Urgenţe în luna a şaptea şi mai sunt două sau trei în lunile a doua şi a treia. În rest nimic. Am propus să se facă grupa sanguină, RH şi un test ANDN al bebeluşului şi după placentă. Aşa era mult mai uşor de găsit cea care l-a aruncat”, a declarat Constantin Târziu.
Procurorii nu exclud nici varianta ca nou-născutul să fi fost abandonat de mamă la spital, în speranţa că va fi găsit de medici, iar câinii să fi găsit trupul micuţului înaintea angajaţilor spitalului.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS