9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Peste 3 tone tutun fin accizabil ascuns într-un camion printre tutun brut neaccizabil

Dolj: Peste 3 tone tutun fin accizabil ascuns într-un camion printre tutun brut neaccizabil

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu – PTF Bechet au descoperit, ascuns şi nedeclarat într-un camion, 3,450 tone tutun fin supus accizării printre tutun brut neaccizabil.

La Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat, pe 5 aprilie, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion cu remorcă, un cetăţean maghiar, de 33 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire, tutun brut de la o firmă din Bulgaria cu destinaţia Letonia.
Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra autocamionului, poliţiştii au constat că în compartimentul marfă sunt mai multe cutii în care se află tutun ambalat în saci de plastic transparenţi ce conţineau în partea de jos tutun fin supus accizării, peste care era aşezat tutunul brut neaccizabil.
Autocamionul împreună cu remorca, precum şi întreaga cantitate de tutun au fost predate lucrătorilor vamali din cadrul D.R.A.O.V. Craiova în vederea expertizării.
Astăzi, în urma primirii rezultatelor expertizării, a rezultat că din cantitatea totală de 14.050 kg tutun, în valoare de 814.800 de lei, 3.450 kg, în valoare de 200.000 de lei, reprezintă tutun pentru fumat supus accizării.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţeanului maghiar dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de introducerea sau scoaterea din ţară prin locurile stabilite pentru control vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS