21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcări praf şi pulbere

Parcări praf şi pulbere

Multe parcări din cartierele de blocuri ale Craiovei arată jalnic, de parcă ar fi uitate de lume. Nu este nici urmă de asfalt şi borduri, locurile din spatele blocurilor sunt năpădite de buruieni. De voie, de nevoie, cetăţenii urbei plătesc taxa de parcare, chiar dacă „luptă“ zilnic pentru cei câţiva metri pătraţi, fie ei şi neamenajaţi, plini de hârtoape, bălţi şi gunoaie, ca să nu mai vorbim de câini…
Într-o astfel de stare este parcarea din spatele blocurilor 23, 24, 25, 26, 27 de pe strada Revoluţiei din cartierul Valea Roşie. „Este dezastru aici, numai hârtoape. Măcar să ne amenajeze şi nouă aşa cum au făcut în zona de la piaţă. Să facă parcare pe două rânduri, ca să avem toţi loc. Ce ar fi dacă am plăti şi noi taxă de parcare după cum avem parcarea? Aici este junglă“, a spus un locatar.
„Unii au ajuns să parcheze pe spaţiul verde. Dacă era o parcare amenajată cu locuri suficiente, cu borduri peste care nu ai cum să treci, nu era harababura asta. Aşa primăria nu vede, oamenii fac ce-i taie capul. Ar fi trebuit să veniţi când au fost nămoalele ălea şi bălţi că numai cu cizme de cauciuc puteai trece. Plătim ca proştii taxe, şi parcă suntem pe tarla“, s-a plâns Marius Logofătu, locatar.
Spaţiul de parcare, zona verde, aleile dintre blocuri sunt totuna. Dacă nu eşti de-al locului, nu ai cum să ghiceşti ce a fost cu zeci de ani în urmă aici. Acum a rămas o suprafaţă de zeci de metri pătraţi, denivelată, unde maşinile sunt parcate anapoda. Două cioturi de copaci răsar din pământ chiar lângă autoturisme, o Dacie ruginită foloseşte drept adăpost câinilor fără stăpân. Şi dacă tot nu se îngrijeşte nimeni de acest loc, locatarii contribuie şi ei din plin la acest aspect dezolant, aruncând gunoiul printre maşini.

Ori parcare, ori gunoi?

Alt cartier, aceeaşi problemă o au şi cetăţenii din blocurile 123 J şi 123 I din cartierul Craioviţa Nouă. Locatarii de aici se plâng că nu au beneficiat niciodată de o parcare  amenajată. „În Craioviţa, la Şcoala nr. 33, în spate, la gunoaiele dintre blocurile 123 j şi 123i este dezastru cu parcările. Primăria ne ia banii pe parcare, dar acolo nu a fost niciodată amenajat nimic“, a declarat un locatar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS