11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvernul a aprobat numărul mediu maxim de personal din industria de apărare, inclusiv pentru Avioane Craiova

Guvernul a aprobat numărul mediu maxim de personal din industria de apărare, inclusiv pentru Avioane Craiova

Guvernul a aprobat astăzi, în şedinţă, numărul mediu maxim de personal din anul 2013 pentru operatorii economici din industria de apărare, asigurând astfel protecţia personalului şi a societăţilor comerciale în perioadele neacoperite cu comenzi, informează Agerpres.ro. „Actul normativ limitează la minimum măsurile de sprijin financiar, oferind operatorilor economici posibilitatea păstrării personalului specializat în realizarea produselor specifice sectorului de apărare, menţinerii în stare de funcţiune a capacităţilor de producţie specializate, realizării programelor strategice de înzestrare a armatei aprobate prin hotărârile CSAT şi satisfacerii necesarului de produse şi servicii la mobilizare sau război. Totodată, prin menţinerea personalului specializat se evită apariţia, în zonele cu sectoare pirotehnice, depozite de armament, muniţii şi materiale explozive, a riscurilor asupra securităţii şi protecţiei personalului şi a mediului”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică de Ministerul Economiei, la finele lunii martie, numărul mediu maxim de personal din industria de apărare, care nu desfăşoară activitatea de bază din lipsă de comenzi sau contracte, dar efectuează activităţi specifice propus pentru anul 2013, se ridică la 1.503 salariaţi, de la şapte societăţi din domeniu. Nivelul propus pentru anul 2013 este mai mic cu 84 de persoane (5%) faţă de cel aprobat pentru 2012.

Pentru compania Romarm Bucureşti, numărul mediu maxim de salariaţi propus pentru acest an este 1.180, la Romaero Bucureşti – 135 angajaţi, la Avioane Craiova – 112, la IAR Braşov – 50, la Construcţii Aeronautice Braşov – 10, la Şantierul Naval Mangalia – 8 iar la Uzina Mecanică Orăştie – 8.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS