6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEchipa României a ocupat locul doi la un concurs internaţional de limba latină pentru liceeni

Echipa României a ocupat locul doi la un concurs internaţional de limba latină pentru liceeni

Elevii români au ocupat locul al doilea pe naţiuni la cea de a 14-a ediţie a Concursului internaţional de limba latină „Certamen Ovidianum Sulmonense”, informează Mediafax.ro citând un comunicat al Ministerului Educaţiei. În plus, eleva Anca Rujan, din Bacău, a obţinut un premiu special pentru cea mai bună traducere din concurs. Competiţia, destinată liceenilor care studiază limba latină, a reunit anul acesta 117 concurenţi din 12 ţări europene şi s-a desfăşurat în perioada 18 – 22 aprilie, în localitatea italiană Sulmona.

Echipa României a fost alcătuită din elevii: Anca Rujan şi Oana Bujor, ambele eleve la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, pregătite de profesor Florentina Neculau, Raluca Antonia Vlaicu – Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş, profesor Carmina Bănică -, Georgiana Nuţu – Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bacău, profesor Adrian Ifrim, Emma Mihăescu – Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti, profesor Monica Dună şi Cristi Georgian Cucu – Colegiul „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău, profesor Eugenia Hristache.

În cinstea performanţelor realizate de elevii români la ediţiile anterioare, la ceremonia de deschidere a concursului lucrarea unei foste eleve a Colegiului Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, Olivia Stănoi, care a fost premiată în urmă cu doi ani, a fost publicată în volumul omagial consacrat ediţiei din 2011 a concursului „Certamen Ovidianum Sulmonense”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS