Acasă Local Echipa României a ocupat locul doi la un concurs internaţional de limba...

Echipa României a ocupat locul doi la un concurs internaţional de limba latină pentru liceeni

-

Elevii români au ocupat locul al doilea pe naţiuni la cea de a 14-a ediţie a Concursului internaţional de limba latină „Certamen Ovidianum Sulmonense”, informează Mediafax.ro citând un comunicat al Ministerului Educaţiei. În plus, eleva Anca Rujan, din Bacău, a obţinut un premiu special pentru cea mai bună traducere din concurs. Competiţia, destinată liceenilor care studiază limba latină, a reunit anul acesta 117 concurenţi din 12 ţări europene şi s-a desfăşurat în perioada 18 – 22 aprilie, în localitatea italiană Sulmona.

Echipa României a fost alcătuită din elevii: Anca Rujan şi Oana Bujor, ambele eleve la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, pregătite de profesor Florentina Neculau, Raluca Antonia Vlaicu – Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş, profesor Carmina Bănică -, Georgiana Nuţu – Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bacău, profesor Adrian Ifrim, Emma Mihăescu – Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti, profesor Monica Dună şi Cristi Georgian Cucu – Colegiul „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău, profesor Eugenia Hristache.

În cinstea performanţelor realizate de elevii români la ediţiile anterioare, la ceremonia de deschidere a concursului lucrarea unei foste eleve a Colegiului Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, Olivia Stănoi, care a fost premiată în urmă cu doi ani, a fost publicată în volumul omagial consacrat ediţiei din 2011 a concursului „Certamen Ovidianum Sulmonense”.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...