13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOff-road şi gunoaie pe strada Carpenului

Off-road şi gunoaie pe strada Carpenului

Strada Carpenului din Bariera Vâlcii le-a distrus maşinile multor craioveni. Pe toată lungimea ei, gropi mai mari sau mai mici te fac să te simţi ca şi cum ai fi într-o adevărată cursă de off-road. Ca să nu mai vorbim de gunoaiele care arată cât de mult le pasă unora dintre locatari de zona în care trăiesc.

La sesizarea unor cititori ai Gazetei de Sud, am fost şi noi să vedem cum arată strada Carpenului din Bariera Vâlcii. Mare ne-a fost mirarea când am dat de un drum pe care zici că au căzut meteoriţi, cu gropi mici, dese, tocmai bune de stricat maşinile în ele. „Au mai băgat lamă şi au mai îndreptat, dar acum iar e aşa. Când plouă e nebunie aici“, povesteşte Alin Dăbuleanu, unul dintre cei care au avut ghinionul să locuiască pe această stradă. „Mi-am pus maşina la vânzare, că dacă o repar, imediat o distrug“, spune acelaşi cetăţean cu un ton disperat.
Nici aleile adiacente care pleacă din strada principală nu oferă condiţii prea bune. Ele nu au fost asfaltate niciodată, sunt de pământ, iar utilajele de deszăpezire nici nu intră pe acolo, oamenii fiind nevoiţi să se descurce singuri. Acum, pe căldură şi pe vânt, e un adevărat nor de praf în întreaga zonă.

„Nu ştiu cum de nu le pute sub nas“

Gropile nu sunt singura problemă de pe stradă. Puse parcă intenţionat de cineva care a vrut să se joace cu nervii oamenilor, pe lângă gropi mai există ceva la fel de des întâlnit: gunoiul. Lângă stradă există canalul colector, unde oamenii din zonă aruncă gunoiul menajer. „Ce-i aici, e nebunie. Nici nu ştiu cum de nu le pute sub nas“, spune unul dintre locatari, care nu conteneşte să zică lucrurilor pe nume. „E o mizerie de nedescris. Vin seara şi aruncă gunoiul aici. Înainte mai erau jandarmi care patrulau cu câini“, completează şi Alin, cel cu maşina scoasă la vânzare. Acum, însă, nici jandarmii nu mai vin.
În timp ce oamenii îşi varsă amarul, ne atrage atenţia un bărbat care iese pe o poartă. Unul dintre locatarii străzii vine din curte, trăgând după el un tomberon. Bărbatul parcurge cei trei metri care îl despart de canalul colector şi-şi varsă gunoiul în faţa propriei case. După care se întoarce şi intră în curte.
Locatarii şi-ar dori ca autorităţile competente să vină şi să-i amendeze pe cei care fac aşa ceva, pentru că s-au săturat să fie vecini cu gunoaiele. În ceea ce priveşte strada, ei ar vrea ca persoanele cu putere executivă din oraş să vină măcar să îndrepte drumul pentru a-l scăpa de gropi, dacă nu pot face altceva. „Dacă trimite o lamă într-o zi, nu are ce să facă“, conchide, supărat, locatarul cu maşina defectă. Unul dintre cei mulţi, probabil.
Anca Ungurenuş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS