9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Grădiniţa „Voiniceii“ s-a plantat pentru un aer mai curat

La Grădiniţa „Voiniceii“ s-a plantat pentru un aer mai curat

Oltenia Garden, în parteneriat cu Fundaţia Gazeta de Sud, a organizat ieri o acţiune de plantare de pomi şi plante ornamentale la grădiniţa cu program prelungit „Voiniceii“ din cartierul craiovean Brazda lui Novac.

În curtea grădiniţei şi-au găsit locul 20 de frasini, zece pomi fructiferi, două magnolii, zece trandafiri, un mesteacăn, doi stejari şi zece plante diverse oferite de Oltenia Garden. Începând cu ora 10.00, organizatorii laolaltă cu prichindeii au înfrumuseţat spaţiul verde în care preşcolarii ies în fiecare zi la joacă, dar au şi tras un semnal de alarmă. „Ideea este de a conştientiza importanţa spaţiilor verzi, iar acest proiect a început anul acesta şi urmează să se deruleze pe mai mulţi ani în grădiniţe şi şcoli. Scopul este de a îmbunătăţi, prin aceste plante, aerul respirat“, a declarat unul dintre asociaţii Oltenia Garden, Bogdan Buzatu. Acesta a completat cu faptul că micuţii trebuie învăţaţi să se apropie de natură şi să aibă grijă de mediul înconjurător.

„Nu prea mai face nimeni lucruri gratis în ziua de azi“

Înarmaţi cu lopeţele, stropitoare şi greble, preşcolarii nu s-au dat în lături de la a ajuta cu ce au putut. Numele câte unui copil a fost scris pe fiecare dintre copăceii plantaţi, iar cei mici au promis că vor avea grijă ca pomişorii lor să se dezvolte frumos. Directoarea grădiniţei, Lavinia Cilibiu, s-a arătat încântată de iniţiativă şi de faptul că aceasta este prima unitate de învăţământ care beneficiază de acest proiect. „E o idee benefică în primul rând pentru noi. Noi şi copiii noştri profităm de aceste plante minunate. Îmi doresc din tot sufletul să continuăm acest proiect. Avem promisiuni şi din partea doamnei primar că va amenaja curtea cu aparate de joacă şi sperăm că va arăta ca un colţ de rai. Îi mulţumim domnului Bogdan pentru iniţiativă, mai ales că nu prea mai face nimeni lucruri gratis în ziua de azi“, a mărturisit, pentru Gazeta de Sud, Lavinia Cilibiu.
Pe lângă ajutorul oferit la sădirea copăceilor, cei mici au pus în pământ mici pancarte cu mesaje precum „Să îngrijim florile“, „Iubiţi natura“ sau „Protejaţi copacii“. Campania de plantare va continua şi astăzi, la Grădiniţa cu program prelungit nr. 37 „Dumbrava Minunată“ din Craiova, începând cu ora 10.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS