16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalUnul dintre medicii Spitalului Grigore Alexandrescu, arestat pentru luare de mită

Unul dintre medicii Spitalului Grigore Alexandrescu, arestat pentru luare de mită

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi arestarea preventivă pentru 29 de zile a medicului Ştefan Gheorghe Ozsvath, acuzat de luare de mită, după ce a admis recursul procurorului. În cazul lui medicului Florin Dumitru Rusu, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca acesta să fie cercetat în stare de libertate, respingând recursul Parchetului, confrom rtv.net
Decizia Curţi de Apel Bucureşti este definitivă.
În 9 aprilie, Tribunalul Bucureşti decisese ca cei doi medici de la Spitalul pentru copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală – Ştefan Gheorghe Ozsvath şi Florin Dumitru Rusu acuzaţi că au luat mită pentru a opera trei copii – să fie cercetaţi în libertate, după ce a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă.

Atunci, instanţa a dispus în schimb ca medicii să aibă interdicţia de a părăsi localitatea pe timpul desfăşurării anchetei.

Medicul chirurg Ştefan Gheorghe Ozsvath şi anestezistul Florin Dumitru Rusu au fost reţinuţi atunci de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub acuzaţia de luare de mită.

Potrivit Parchetului Capitalei, în zilele de 7 şi 8 aprilie, pentru a efectua intervenţiile chirurgicale asupra a trei pacienţi minori, medicul chirurg Ştefan Gheorghe Ozsvath a primit câte 600 de lei pentru fiecare.

Totodată, pe 8 aprilie, pentru a participa la cele trei intervenţii chirurgicale, medicul anestezist Florin Dumitru Rusu a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv câte 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalţi doi pacienţi.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS