Acasă Local Citostaticele, monitorizate zilnic de Ministerul Sănătății

Citostaticele, monitorizate zilnic de Ministerul Sănătății

-

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a afirmat astăzi, în cadrul emisiunii „După 20 de ani”, difuzată de ProTV, că medicamentele necesare în tratarea bolnavilor de cancer sunt monitorizate zilnic și că unele spitale nu au citostatice pentru că “nu vorbesc unii cu alții”.
“Citostaticele reprezintă o problemă veche de ani de zile. Preţurile, aşa cum au fost făcute în vechea guvernare, au permis exportul paralel. Zilnic avem legătura cu comisiile de oncologie, facem redistribuiri între spitale – pentru că nu vorbesc unii cu alţii, întrebăm dacă au vorbit cu Unifarmul. Nu au medicamente pentru că nu îşi fac treaba”, a declarat Nicolăescu.
Ministrul Sănătății a mai precizat că au fost cazuri în care producători unici au venit în România cu preţuri de 70 de ori mai mari, la cinci produse. „Sper ca toate aceste lucruri să se termine în acest an, dar de patru ani nu se face nimic. În 2008, programul de cancer era cel mai bun”, a mai spus Eugen Nicolăescu.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.