15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStrada cu trei giratorii

Strada cu trei giratorii

Primăria Craiova evaluează posibilitatea de a amenaja un nou sens giratoriu pe strada Brazda lui Novac, chiar la intersecţia cu bulevardul Dacia

Strada Brazda lui Novac va avea trei giratorii, din care cel puţin două sunt definitive. Muncitorii de la Delta ACM ‘93 Bucureşti au amenajat zilele trecute în forma lor definitivă cele două sensuri giratorii de pe strada Brazda lui Novac – unul la intersecţia cu Constantin Brâncuşi, iar altul la intersecţia cu Doljului. Giratoriile definitive sunt cele mai mici din oraş, chiar mai mici decât cele provizorii de până acum.
„Ideea giratoriilor nu e rea, dar sunt foarte mici şi nu ştiu dacă nu cumva mai mult o să încurce“, crede taximetristul Marian Ionaşcu. Colegul său de breaslă, Ionuţ Mihai, susţine că, oricât de mici ar fi aceste giratorii, vor avea efectul scontat: „Las’ că-i bine cu giratoriile! Se mai uşurează traficul. Problema nu sunt giratoriile, ci şoferii care habar n-au să conducă şi să semnalizeze în asemenea situaţii“.

Giratoriu la Sineasca?

Al treilea sens giratoriu de pe Brazda lui Novac ar urma să fie amplasat chiar în intersecţia de pe bulevardul Dacia, altă intersecţie semaforizată pe care s-ar face o asemenea amenajare, după cea a străzilor Dacia şi Bariera Vâlcii. Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale de pe lângă Primăria Craiova şi-a dat deja avizul în acest sens. „În principiu, un asemenea giratoriu ar fi binevenit, pentru că ar uşura tranzitarea acestei intersecţii. Nu se ştie însă dacă se va putea amenaja un giratoriu definitiv ori doar unul temporar, aşa cum s-a procedat şi în intersecţia cu Bariera Vâlcii“, susţine inspectorul de poliţie Sorin Gae, reprezentantul Biroului Poliţiei Rutiere Craiova în Comisia de Sistematizare a Circulaţiei.
În curând, Primăria Craiova ar urma să le facă şoferilor o nouă surpriză. Rămâne de văzut dacă va fi plăcută… E vorba de un sens giratoriu care ar urma să fie amenajat pe strada George Enescu, la intersecţia cu strada Paşcani, chiar în dreptul cimitirului Sineasca, pentru a facilita accesul în bulevard a şoferilor care vin dinspre Liceul de Chimie. Propunerea ar urma să fie luată în dezbatere la următoarea şedinţă a Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale.

Benzi pentru viraj la dreapta

Primăria Craiova urmează să decidă şi asupra propunerilor pe care le-a făcut consilierul local PPDD Mihai Cilibiu la ultima şedinţă a Consiliului Local Craiova. Cilibiu a interpelat-o pe primăriţa Craiovei în şedinţa din 28 martie, solicitându-i montarea unor semafoare cu verde intermitent şi amenajarea unor benzi speciale pentru viraj la dreapta în două intersecţii din oraş – cea dintre străzile Doljului şi Amaradiei, în Brazda lui Novac, şi cea a străzii Constantin Brâncoveanu cu bulevardul Dacia, la Olimp.
„La intersecţia străzilor Amaradiei cu Doljului s-au amplasat deja semafoare adiţionale cu verde intermitent pentru viraj la dreapta în toate cele patru direcţii, în ideea descongestionării traficului. Şi în intersecţia de la Olimp există astfel de semafoare. Nu ştiu, însă, dacă Primăria Craiova are şi spaţiu pentru amenajarea unor benzi speciale pentru cei care virează la dreapta, dar ideea nu e rea“, apreciază inspectorul de poliţie Sorin Gae.
În zona Olimp, spaţiu ar exista. Măcar pentru cei care vin pe strada Constantin Brâncoveanu şi vor să vireze la dreapta, către gară. Dar pentru asta municipalitatea ar trebui să taie din grădina blocului 1d, în care un locatar şi-a amenajat un loc de parcare chiar pe domeniul public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS