Ofiţerii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova au descoperit,  ieri, în urma unei percheziţii făcute în locuinţa unei femei, peste 500 de ţigări pline cu substanţe cu efecte psihoactive (etnobotanice).
Potrivit anchetatorilor, percheziţia a fost făcută pe strada Ecaterina Teodoroiu din Craiova, la domiciliul unei femei de etnie romă de 43 de ani. În urma percheziţiei, care a fost coordonată de un procuror DIICOT, au fost descoperite şi ridicate 514 ţigarete cu conţinut de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Din cercetările făcute până în prezent de ofiţerii Serviciului Antidrog s-a stabilit că, în perioada septembrie 2012 – aprilie 2013, mai mulţi tineri care domiciliau în imobilul deţinut de femeia de 43 de ani au comercializat în Craiova droguri de risc şi substanţe etnobotanice. După încheierea percheziţiei, oamenii legii au ridicat-o pe femeie şi patru tineri, toţi fiind duşi la sediul DIICOT pentru a fi audiaţi de procurorul de caz. Ulterior, procurorii au dispus în cazul femeii de 43 de ani obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, iar tinerii sunt cercetaţi în stare de libertate.
În acest caz, procurorii fac cercetări pentru comiterea săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi cu produse care sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
La acţiunea de ieri au participat şi luptătorii Direcţiei de Operaţiuni Speciale, dar şi poliţişti din cadrul IPJ Dolj.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.