10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLibanezul suspectat de terorism, cercetat în libertate

Libanezul suspectat de terorism, cercetat în libertate

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au hotărât ieri să respingă cererea de arestare preventivă a procurorilor DIICOT în cazul cetăţeanului libanez Hussein Kassem Ghzayel, de 34 de ani, acuzat de tentativă de acte de terorism, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi trafic de migranţi.
Hussein Kassem Ghzayel a fost ridicat de ofiţerii BCCO Craiova în urma unei acţiuni organizate miercuri dimineaţă, în Bănie, sub supravegherea unui procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Alături de cetăţeanul libanez au mai fost ridicate şi alte trei persoane, printre care şi Ştefania Preda, soţia unui jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile (GJM) Craiova. Cele trei persoane sunt suspectate că au fost implicate în infracţiunile comise de Hussein Kassem. „Într-adevăr, este vorba de soţia unui coleg al nostru. Noi nu ne putem pronunţa decât în legătură cu pregătirea profesională a colegului nostru, care, în cei 14 ani de activitate, a primit numai calificative de «bun» şi «foarte bun»“, a precizat căpitan Cosmin Mirea, purtătorul de cuvânt al GJM Craiova.
Procurorii DIICOT au reţinut că libanezul a efectuat demersuri pentru procurarea ilegală a mai multor arme letale, printre care pistoale mitralieră şi aruncătoare, dar şi alte echipamente militare, în scopul vânzării acestora către diferite facţiuni militare ori paramilitare din Liban, Palestina şi Siria. De asemenea, suspecţii sunt acuzaţi că s-au implicat şi în racolarea şi transportarea unor cetăţeni libanezi în România, sub pretextul efectuării studiilor universitare, însă i-au transportat ilegal în Germania. După efectuarea percheziţiilor, suspecţii au fost duşi la sediul DIICOT Craiova pentru a fi audiaţi. Ulterior, în cursul serii de miercuri, anchetatorii au hotărât să îl reţină pentru 24 de ore pe cetăţeanul libanez, iar faţă de Ştefania Preda au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.
Ieri, în jurul prânzului, Hussein Kassem Ghzayel a fost dus la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au hotărât să respingă cererea procurorilor. În schimb, instanţa a dispus ca libanezul să nu părăsească localitatea de domiciliu 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS