12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: „Protejăm natura pentru viaţă”, în şcolile şi liceele din judeţ

Dolj: „Protejăm natura pentru viaţă”, în şcolile şi liceele din judeţ

În Săptămâna ”Să ştii mai multe să fii mai bun” s-a derulat în şcoli gimnaziale şi licee proiectul de educaţie pentru mediu „Protejăm natura pentru viaţă” iniţiat de Ministrul Delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale. Acest proiect a fost lansat de ministrul delegat Lucia Ana Varga şi a avut ca scop formarea şi educarea tinerilor în spiritul respectului pentru natură.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Jiu, în judeţul Dolj au fost implicate următoarele şcoli: Liceul ,,Traian Vuia”, Școala Gimnazială ,,Traian”, Liceul Charles Laugier, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 29 Nicolae Romanescu, Şcoala Gimnazială ,,Decebal”, Liceul cu Program Sportiv ,,Petrache Trişcu”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova, Şcoala Gimnazială Rast, care au desfăşurat activităţi complexe şi interesante conform calendarului proiectului.

Activităţile desfăşurate au constat în acţiuni de ecologizare în împrejurimile unităţilor de învăţământ, plantări de puieţi, expoziţii de desene pe teme de protecţia mediului, prelevări demonstrative pentru probe biologice şi fizico-chimice din ape de suprafaţă, descrierea ecosistemelor acvatice ale râului Jiu, precum şi prezentări despre poluarea apelor de suprafaţă. A fost vizitat, de asemenea, laboratorul bazinal de analize fizico-chimice şi biologice din sediul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS