20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBojenoiu, fără chioşc

Bojenoiu, fără chioşc

De frica demolării, fostul consilier local Bojenoiu şi-a dat singur jos chioşcul amplasat ilegal pe vremea lui Solomon

Firma TICSIM SRL, ai cărei asociaţi sunt fiica şi ginerele fostului consilier local PNL Aurel Bojenoiu (soţii Elena Cristina şi Ştefan Răzvan Tică) – şi-a demolat buticul pe care îl ridicase ilegal cu şase ani în urmă. Din construcţia amplasată pe o suprafaţă de 110 mp, în zona blocurilor B20 – B21 de pe strada Dâmboviţa (cartierul George Enescu) au rămas acum doar fundaţia aşezată pe un fost spaţiu verde aparţinând municipalităţii.

Fals cu urmări

Ziarul nostru a prezentat în mai multe rânduri modalitatea în care fostul consilier local Aurel Bojenoiu (PNL), profitând de prietenia sa cu fostul primar Antonie Solomon (pe atunci membru PSD), dar şi de sprijinul obedienţilor funcţionari penali Gheorghe Daici şi Ionel Păpălă, de la Inspecţia în Construcţii, a obţinut fără licitaţie o suprafaţă de teren din domeniul public pentru ca familia sa să-şi ridice acolo un magazin.
În rezumat, cei doi funcţionari ai primăriei au întocmit un raport fals, în toamna anului 2006, potrivit căruia pe terenul respectiv se află deja un chioşc al firmei TICSIM. În baza acestui raport inexact, primarul Solomon a propus Consiliului Local să fie de acord cu încheierea unui contract de închiriere cu acest chioşc. Iar consilierii au votat pentru această propunere, în favoarea căreia a votat inclusiv Bojenoiu, deşi era obligat să se abţină.
Cazul a ajuns în atenţia procurorilor DNA, apoi în instanţă, unde, pe 7 februarie 2013, s-a soldat cu condamnări la Curtea de Apel Craiova. Bojenoiu a primit un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, în timp ce Daici şi Păpălă au fost achitaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, însă au fost condamnaţi la un an şi patru luni, respectiv un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru fals intelectual şi uz de fals. Hotărârea poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Urme de butic

Cât despre chioşc, acesta a avut contract de închiriere semnat cu primăria pe o perioadă de cinci ani (1 februarie 2007 – 1 februarie 2012). După expirare, municipalitatea n-a mai vrut să-l prelungească, nici pe vremea lui Solomon, nici a urmaşei acestuia. TICSIM a sperat să obţină în instanţă obligarea primăriei de a semna un nou contract, dar a pierdut definitiv şi irevocabil. După ce a primit hotărârea, Bojenoiu şi familia lui s-au gândit că e mai bine să-şi demonteze singuri chioşcul, înainte ca Poliţia Locală şi muncitorii RAADPFL să treacă la demolarea construcţiei ilegale. Buticul a fost demolat de proprietari cu câteva zile în urmă. „Măcar de s-ar sesiza cineva din primărie şi ar demola rămăşiţele astea, să pună iarbă şi să facă frumos, aici, între blocuri“, spunea ieri Marina Oprea, o mamă care îşi plimba copilul în cărucior pe trotuarul din faţa fostului chioşc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS