8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajaţii Oltchim de la Piteşti continuă protestele

Angajaţii Oltchim de la Piteşti continuă protestele

Câteva sute de salariaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu de la Piteşti, care aparţine societăţii Oltchim, s-au strâns astăzi dimineaţă în faţa pavilionului administrativ de pe platforma Arpechim, urmând să participe la o acţiune de protest autorizată, anunţă Agerpres.
Sindicatul a obţinut în urmă cu o zi autorizaţie pentru a organiza un marş prin municipiul Piteşti, precum şi un miting de protest în Piaţa Vasile Milea.
Mitingul de protest se desfăşoară între orele 10.00 şi 13.00, la acţiune putând să participe cel mult 500 de persoane, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş, căpitanul Liviu Sîia. De asemenea, sindicaliştii au solicitat ca o delegaţie formată din cinci membrii să fie primită de prefectul judeţului Argeş.
„Organizatorii asigură că vor lua toate măsurile necesare pentru a nu stânjeni folosirea normală a drumurilor publice şi a nu perturba traficul pietonal. Recomandăm participanţilor la adunarea publică să respecte traseul de deplasare, precum şi recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice şi organele de ordine“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Argeş.
Câteva sute de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu au mărşăluit pe 10 aprilie prin faţa sediului Instituţiei Prefectului Argeş, scandând împotriva guvernului şi a USL. Participanţii la protestul spontan neautorizat şi-au exprimat atunci nemulţumirea faţă de situaţia în care se află societatea şi au acuzat autorităţile de lipsă de implicare în salvarea locurilor de muncă de la Piteşti şi Râmnicu Vâlcea.
Salariaţii Diviziei Petrochimice Bradu au participat în ultima perioadă la mai multe proteste desfăşurate la Piteşti, la Bucureşti sau la combinatul Oltchim de la Râmnicu Vâlcea.
La Divizia Petrochimică Bradu de lângă Piteşti, preluată de Oltchim în anul 2009 de la Petrom, mai lucrează aproximativ 600 de salariaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS