16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUPDATE - Doi medici de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, reţinuţi pentru luare de mită

UPDATE – Doi medici de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, reţinuţi pentru luare de mită

UPDATE (19:11)  Cei doi medici de la Spitalul pentru copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală, Ştefan Gheorghe Ozsvath şi Florin Dumitru Rusu, acuzaţi că au luat mită pentru a opera trei copii, vor fi cercetaţi în libertate, după ce Tribunalul Bucureşti a respins astăzi propunerea procurorilor de arestare preventivă, informează Agerpres.ro. Instanţa a dispus în schimb ca cei doi medici să aibă interdicţia de a părăsi localitatea pe timpul desfăşurării anchetei. Decizia tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs de procurori.


UPDATE (15:32) Contractele de muncă ale celor doi medici de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” acuzaţi de luare de mită vor fi suspendate temporar în eventualitatea în care se va dispune prelungirea perioadei de reţinere, se arată într-un comunicat semnat de managerul spitalului, prof. dr. Dan Mircea Enescu, citat de Agerpres.ro. Comunicatul a precizat că o echipă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a solicitat deplasarea medicului primar Ozsvath Gheorghe şi a medicului anestezist Rusu Florin la sediul procuraturii pentru declaraţii. Cei doi medici au fost reţinuţi pentru 24 ore.


(12:38) Medicii Gheorghe Ştefan Ozsvath şi Florin Rusu, de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, au fost reţinuţi pentru luare de mită. Potrivit Mediafax, medicii ar fi primit bani pentru a opera trei copii, asupra doctorilor fiind găsiţi peste 6.000 de lei la percheziţia corporală.

Gheorghe Ştefan Ozsvath este chirug şi Florin Dumitru Cătălin Rusu este medic anestezist.Tribunalul  Bucureşti cere arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

Gheorghe Ştefan Ozsvath este acuzat că a primit câte 600 de lei pentru a opera trei copii. „(…) La percheziţia corporală efectuată asupra medicului a fost găsită suma de 3.076 de lei”, au precizat procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti într-un comunicat de presă.

Medicul anestezist Florin Rusu ar fi primit 550 pentru a participa la cele trei operaţii, dar la o percheziţie corporală asupra acestuia, s-au găsit 3.050 lei. Cercetările în acest caz au fost făcute de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS