15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCinematografia românească, în prim plan la Festivalul Internaţional de Film goEast Wiesbaden

Cinematografia românească, în prim plan la Festivalul Internaţional de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden, Germania are loc anul acesta în perioada 10-24 aprilie şi prezintă o serie de 132 de filme provenite din 30 de ţări. Filmul romanesc va fi reprezentat în competiţia oficială a ediţiei de anul acesta a festivalului de peliculele „Rocker”, în regia lui Marian Crişan şi „Domestic”, în regia  lui Adrian Sitaru, urmând ca în secţiunea „Specials” să fie prezentat cel mai recent film semnat de Tudor Giurgiu, „Despre oameni şi melci”, informează HotNews.ro.

Încă de la prima ediție festivalul goEast a creat oportunitatea filmelor româneşti de a se prezenta pe o platformă germană şi de a fi cunoscute şi în afara graniţelor ţării. Premii importante la acest festival au obţinut, de-a lungul timpului, „Filantropica” lui Nae Caranfil, „Premium” în regia lui Alexandru Ionescu, „Podul de flori”, în regia lui Thomas Ciulei, „Cea mai fericită dată din lume” a lui Radu Jude, „Medalia de onoare”, regizat de Călin Peter Netzer şi „Morgen”, în regia lui Marian Crişan.

Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin se află la al cincilea an de parteneriat cu Festivalul de Film goEast. În cadrul acestuia, ICR a susţinut prezenţa la festival a unor nume importante din cinematografia românească, printre care îi menţionăm pe Cristi Puiu, Gabriel Achim, Thomas Ciulei, Călin Peter Netzer şi Andrei Dăscălescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS