10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătaie pe biletele de odihnă şi tratament ale minerilor

Bătaie pe biletele de odihnă şi tratament ale minerilor

Administraţia Complexului Energetic Oltenia (CEO) a fost nevoită să amâne atribuirea contractului de asigurare de servicii de bilete de odihnă şi tratament pentru salariaţi. Iniţial, ofertele ar fi trebuit să fie deschise pe 5 aprilie, însă acest lucru a fost amânat, din cauza numărului foarte mare de solicitări şi clarificări referitoare la documentaţia de atribuire. Vineri s-a decis ca data-limită de depunere a ofertelor de către agenţiile interesate să fie până astăzi la ora 13.30, iar deschiderea ofertelor să aibă loc tot astăzi, dar cu o oră mai târziu, la sediul Complexului Energetic Oltenia. Interesul crescut faţă de biletele de odihnă şi tratament pe care Complexul Energetic Oltenia le va deconta este imens, având în vedere că este vorba de mii de bilete, respectiv de încasări sigure în sezonul care stă să înceapă, fie că este vorba de petrecerea concediului de odihnă, fie de servicii de tratament pentru angajaţii cu probleme medicale.

Prestatorii se bat pe 13 milioane de lei

Suma pe care Complexul Energetic Oltenia o va deconta din biletele de odihnă şi tratament este de 65% din valoarea biletului, adică 1.200 pentru o persoană (exclusiv angajat al Complexului Energetic Oltenia), respectiv 2.400 de lei pentru două persoane (soţ şi soţie). Valoarea totală a bugetului Complexului Energetic Oltenia pentru trimiterea angajaţilor în concediu de odihnă sau de tratament în acest an este de 13 milioane de lei. Suma este mai mică decât cea de anul trecut, diferenţa fiind de patru milioane de lei. Zeci de agenţii s-au arătat interesate de contractul de furnizare de bilete de odihnă şi tratament cu cel mai mare agent economic din Oltenia. Unii din cei interesaţi au depus şi oferte, însă cei mai mulţi au solicitat clarificări ale documentaţiei, pentru a veni cu preţuri cât mai bune.

Se aşteaptă oferte detaliate, inclusiv comisionul agenţiei

Ultima zi de depunere a ofertelor şi de deschidere a acestora este astăzi, Complexul Energetic Oltenia încercând să elimine cât mai mult comisioanele şi intermediarii. Din acest motiv a şi fost solicitată o ofertă în detaliu, respectiv costurile pe zi, pe cameră, mesele incluse şi alte tipuri de servicii. Tariful mediu de cazare, loc sau zi trebuie să vizeze perioada 15 iunie – 15 august, iar firmele care vor să vândă bilete de odihnă şi tratament Complexului Energetic Oltenia trebuie să menţioneze, în documentaţia pe care o vor depune, inclusiv comisionul pe care agenţia îl percepe. Este primul an când unitatea producătoare de energie electrică şi lignit scoate la licitaţie serviciile respective, până anul trecut de acest lucru ocupându-se o firmă controlată de sindicatele conduse de Marin Condescu, liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie. Potrivit administraţiei Complexului Energetic Oltenia, bugetul de 13 milioane de lei este suficient pentru decontarea biletelor de odihnă şi tratament pentru 5.000 de salariaţi.
CEO mai aşteaptă până pe 15 aprilie şi oferte din partea firmelor interesate de privatizarea pe Bursă a unui pachet de 15% din acţiunile Complexului Energetic Oltenia. Caietul de sarcini costă 8.000 de euro, iar firmele interesate trebuie să depună şi o garanţie de 30.000 de euro. Compania speră să obţină peste 150 de milioane de euro din vinderea pachetului de 15% din acţiuni. Acest lucru a fost convenit cu Fondul Monetar Internaţional şi va trebui să fie realizat până în luna octombrie.

Primele de Paşte, până pe 26 aprilie

Minerii şi energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor beneficia de o primă de Paşte în valoare de 700 de lei fiecare. CEO are aproximativ 19.000 de salariaţi, care vor intra în posesia primei de sărbători până pe 26 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS