18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Apele Jiului, în scădere

Dolj: Apele Jiului, în scădere

Administrația Bazinală de Apă Jiu (ABA), prin Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Dolj, monitorizeaza zonele afectate de apele crescute ale Jiului. În cursul zilei de astazi, angajații ABA Jiu actionează în toate zonele afectate de inundații, se arată într-un comunicat al acestei instituţii.

Potrivit aceluiaşi comunicat, situaţia din prima parte a acestei zile se prezenta astfel:
Pe malul stîng al Jiului, între podul de la Breasta şi cel de la Podari, apa se află în albia majoră şi nu mai sunt probleme. Se monitorizeaza in continuare situatia nivelurilor si debitelor precum si a unor eventuale fenomene de infiltratii si grifoane la diguri.  
În comuna Bucovăţ, satele Leamna de Sus si Leamna de Jos, apa se retrage. Se monitorizeaza in continuare situatia.
La Secui, mai precis pe sectorul îndiguit Secui-Bratovoiesti, apa are o inaltime pe taluz de 1.5m, mai are 2 m pana la coronament. Toata zona dig mal este acoperita de apa. Se monitorizeaza in continuare situatia.
În comuna Podari, sat Varati s-a stabilizat situatia la zona de incastrare a digului prin suprainaltarea acestuia. Se monitorizeaza in continuare situatia.
Pe sectorul Rojiste-Murta apa este in albia majora acoperind intreaga suprafata dig-mal, iar pe sectorul Murta-confluenta Dunare in zona indiguita apa se gaseste in proportie de cca. 50% in albia majora.
„Pe toate zonele enumerate mai sus, situatia este monitorizata de o formatie de lucru de 24 muncitori ai Administratiei Bazinale de Apa Jiu – Sistemul de Gospodarire a Apelor Dolj”, informează ABA Jiu.

La  ora 10.00 nivelurile pe răul Jiu se situau în continuare peste cota de inundaţie atât la Răcari (depăşire cu 36 cm), cât şi la Podari (depăşire cu 10 cm), dar tendinţa era de scădere. Cotele de atenţie au fost depăşite la staţia Filiaşi (cu 17 cm), unde tendinţa este de scădere a nivelului, cât şi la Zăval (cu 43 cm), unde se înregistrează însă o creştere a nivelului Jiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS