13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDelta ACM, lucrări fără autorizaţie cu voia primăriei

Delta ACM, lucrări fără autorizaţie cu voia primăriei

Ofiţerii Serviciului Rutier au sancţionat SC Delta ACM 93 SRL cu două amenzi în valoare totală de 7.050 de lei pentru nereguli descoperite în cazul lucrărilor de reabilitare a străzii Brazda lui Novac din municipiul Craiova, dar şi pe DN 56, Craiova-Calafat.
Potrivit IPJ Dolj, joi, poliţiştii Serviciului Rutier au verificat legalitatea executării lucrărilor pe mai multe drumuri publice din Craiova şi din judeţul Dolj, dar şi dacă firmele care execută diverse lucrări respectă condiţiile impuse în avizele emise de Poliţia Rutieră pentru instituirea restricţiilor de circulaţie şi/sau închiderea circulaţiei. Poliţiştii au verificat nouă lucrări şi au constatat patru abateri contravenţionale privind sistematizarea circulaţiei. Este vorba de o lucrare în partea carosabilă fără acord sau autorizaţie, două lucrări nesemnalizate corespunzător şi o situaţie de neaducere a carosabilului la starea iniţială. Poliţiştii doljeni au precizat că în toate cazurile este vorba de SC Delta ACM 93 SRL, firma care reabilitează strada Brazda lui Novac şi execută lucrări de întreţinere pe DN 56.

Reabilitare fără autorizaţie

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că, pe DN 56, Delta ACM a întrerupt o serie de lucrări începute la partea carosabilă, însă nu a semnalizat gropile rămase în asfalt. „O societate care a executat lucrări de reabilitare a DN 56 Craiova-Calafat nu a semnalizat corespunzător lucrările şi obstacolele în partea carosabilă, iar după finalizarea lucrărilor nu a readus drumul la starea iniţială. S-a luat măsura sancţionării cu amendă în valoare de 3.900 de lei“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj. Problemele au fost descoperite în localitatea Podari şi în zona comunei Giubega.
În cazul străzii Brazda lui Novac din Craiova, poliţiştii au stabilit că muncitorii Delta ACM au „lăsat în mod nejustificat materiale pe partea carosabilă, stânjenind circulaţia autovehiculelor, şi nu au semnalizat corespunzător lucrările şi obstacolele de pe partea carosabilă. S-a luat măsura sancţionării cu amendă în valoare de 3.150 de lei“.
De asemenea, în urma verificărilor, oamenii legii au descoperit că Delta ACM a început lucrările de reabilitare a străzii Brazda lui Novac fără… autorizaţie şi fără avizul Poliţiei Rutiere.
Ion Raşoveanu, directorul zonal al SC Delta ACM 93 SRL, a recunoscut că firma a început lucrările de reabilitare a străzii Brazda lui Novac fără autorizaţie şi avizul poliţiei, însă a precizat că a făcut acest lucru la cererea Primăriei Craiova, instituţie care urmează să elibereze autorizaţia de construire. „Poliţia nici nu a venit bine, că ne-a şi amendat. Nici măcar nu au stat de vorbă cu noi. Am dat drumul la lucrări puţin în forţă, la cererea doamnei primar, ca strada să fie gata până în Paşte. În prezent, autorizaţia este în curs de elaborare la Primăria Craiova“, a precizat Ion Raşoveanu, pentru GdS.
Întrebaţi despre situaţia în care a fost pusă SC Delta ACM 93 SRL, reprezentanţii Primăriei Craiova nu au răspuns verbal, însă au precizat că vor comunica GdS dacă firma are sau nu autorizaţie de construire în termenul legal, în baza unei solicitări scrise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS