13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Bună seara, domnule Wilde!“ - în premieră pe scena Liricului

„Bună seara, domnule Wilde!“ – în premieră pe scena Liricului

Teatrul Liric „Elena Teodorini“ prezintă, joi, 18 aprilie, de la ora 19.00, premiera spectacolului „Bună seara, domnule Wilde“, după Oscar Wilde.
Regia artistică şi adaptarea textului poartă semnătura Alinei Rece.
„Ne dorim un spectacol în care toată lumea, spectator şi actor, deopotrivă, să se detaşeze de realitatea aceasta cenuşie prin care trecem. Lansăm o invitaţie într-o călătorie, precum cea a lui Alice în ţara minunilor, urmând a poposi în universul unui alt dramaturg, Oscar Wilde. Vom încerca împreună să descoperim că încă există prietenie, verticalitate, bucuria de a trăi şi capacitatea de sacrifiu pentru iubire. Vom aduce pe chipul spectatorului un râs sănătos de care oamenii au atâta nevoie.
De fiecare dată când intrăm pe scenă la repetiţii ne simţim cu toţii eliberaţi de zgura pe care o aducem, din păcate, din vieţile noastre apăsate de foarte multe probleme. A face comedie în zilele noastre înseamnă a face o faptă bună.
Sper ca spectacolul să ajungă la sufletul oamenilor şi chiar să ne fi împlinit menirea cu toţii“, a precizat regizorul.
Alina Rece a regizat mai multe spectacole pentru Teatrul de Copii şi Tineret „Colibri“, dar şi reprezentaţii puse pe scena Naţionalului craiovean.
Din distribuţie fac parte Cosmin Vasilescu, Anca Ţecu, Dragoş Dragomirescu, Eva Ştefănescu, Dragoş Teodorescu, Mihaela Popa, Edith Mag, Laurenţiu Nicu, Dan Cornescu. Îşi dau concursul Orchestra şi Ansamblul de balet al Teatrului Liric.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS