8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSiclitaru nu mai vrea afară din arest

Siclitaru nu mai vrea afară din arest

Florin Iulian Siclitaru, cel care a accidentat mortal doi tineri care traversau strada Calea Bucureşti din municipiul Craiova, şi-a retras ieri recursul formulat împotriva mandatului de arestare emis pe numele său de Judecătoria Craiova.
Florin Iulian Siclitaru, de 24 de ani, nepotul omului de afaceri craiovean Iulian Siclitaru, a fost arestat preventiv luni, fiind acuzat de procurori că a ucis doi pietoni, după care a fugit. Accidentul a fost provocat de tânărul şofer duminică dimineaţa, în jurul orei 5.00, în zona trecerii de pietoni de la intersecţia străzilor Calea Bucureşti şi Spaniei. Doi tineri care tocmai ieşiseră din clubul Krypton, Andrei Dragomir, de 20 de ani, şi Cosmin Băbălău, de 21 de ani, ambii din Craiova, au fost loviţi în plin şi ucişi pe loc de un Mercedes care circula dinspre Centru către Electroputere. Maşina care i-a omorât pe cei doi tineri care încercau să traverseze strada Calea Bucureşti a fost găsită de poliţişti mai târziu, abandonată la câteva sute de metri de locul accidentului, într-o parcare, însă cel care o condusese fugise.
După primele verificări, oamenii legii au stabilit că Mercedesul care a provocat accidentul este înmatriculat pe una din firmele omului de afaceri craiovean Iulian Siclitaru, însă este condus, de obicei, de nepotul său, Florin Iulian Siclitaru.
Acesta din urmă a fost prins de poliţişti abia duminică seară, în jurul orei 21.00, după care a fost dus la audieri. Tânărul a recunoscut că el este cel care a condus maşina care i-a ucis pe pietoni şi a precizat că a fugit de frica persoanelor care se strânseseră la locul accidentului. Ulterior, în cursul zilei de luni, Florin Iulian Siclitaru a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, mandatul fiind emis de Judecătoria Craiova. Tânărul a făcut recurs împotriva hotărârii instanţei, recurs care urma să se judece ieri la Tribunalul Dolj. Magistraţii nu au mai apucat să judece recursul pentru că, după ce s-a consultat cu clientul său, avocatul Mircea Gacea a precizat că retrage acţiunea. În faţa completului formulat din trei judecători, Florin Iulian Siclitaru a declarat doar că regretă faptele comise şi că îşi retrage recursul. Cel puţin deocamdată, inculpatul va fi cercetat în stare de arest preventiv pentru faptele de care este acuzat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS