10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătrân bătut crunt în staţia de autobuz

Bătrân bătut crunt în staţia de autobuz

Un bătrân din Craiova a fost rănit grav ieri, în jurul prânzului, după ce a fost bătut de un tânăr de 29 de ani, cu care s-a luat la ceartă pentru că nu i-a acordat întâietate la coborârea din autobuz.
Incidentul a avut loc în staţia de lângă Parcul „Nicolae Romanescu“ din municipiul Craiova, sub privirile a zeci de trecători. Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat, pentru GdS, că ieri, în jurul orei 11.30, între Mihai Dicu, de 75 de ani, şi Cătălin Babiuc, de 29 de ani, ambii din Craiova, care circulau cu autobuzul E1, a izbucnit o altercaţie. Se pare că Mihai Dicu s-a supărat pe tânărul care nu l-a lăsat să coboare înainte din autobuz, în staţia de la Parc, şi l-a apostrofat. Chiar în staţia de autobuz, după un schimb de replici, Mihai Dicu l-a lovit cu pumnul pe Babiuc. Acesta din urmă nu s-a lăsat mai prejos şi l-a luat la bătaie pe bătrânul de 75 de ani, căruia i-a tras o serie de pumni. Ultima lovitură primită i-a fost aproape fatală bătrânului, care a căzut din picioare şi s-a lovit cu capul de dalele de beton ale trotuarului.
Mihai Dicu a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova, pronosticul medicilor fiind rezervat în ceea ce priveşte şansele sale de supravieţuire. „Pacientul a fost adus în jurul orei 11.45 de un echipaj SMURD şi prezenta un politraumatism prin agresiune fizică: un traumatism cranio-cerebral acut sever, hemoragii intracraniene multiple şi severe, un traumatism facial acut sever şi un traumatism toracic cu fractură de coastă. Pronosticul medicilor este rezervat“, a precizat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova. După ce a fost stabilizat de medici, bătrânul a fost transferat la Terapie Intensivă, pentru Secţia de Neurochirurgie.
Poliţiştii doljeni au mai precizat că Babiuc, care a fost ridicat din staţia de autobuz şi dus la audieri, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS