16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCosmin Băbălău, salutat pentru ultima dată

Cosmin Băbălău, salutat pentru ultima dată

Foarte mulţi oameni au venit ieri, la amiază, la Biserica „Eroii Neamului“ (Electro), pentru a-şi lua rămas bun de la Cosmin Băbălău, unul dintre cei doi băieţi care au murit absurd în accidentul de duminică dimineaţă. „Nu-mi vine să cred că nu mai este, nu se aştepta nimeni“, a povestit unul dintre prietenii săi, în timp ce în piept purta fotografia lui Cosmin, la fel ca toţi cei prezenţi la această ultimă întâlnire.
Cosmin a fost urmat, pe acest drum, de un cortegiu funerar numărând mai bine de 15 maşini şi în jur de 200 de persoane, număr care a început să crească pe măsură ce timpul trecea. Indiferent că l-au cunoscut sau nu, oamenii au venit pentru a-şi arăta respectul sau solidaritatea. „Sunt aici din respect. Nu l-am cunoscut niciodată, dar aşa am simţit eu, să vin“, a mărturisit un tânăr mai scund, în timp ce urmărea cu privirea mulţimea care se îndrepta încet spre biserică. Tineri, colegi şi prieteni i-au fost alături până la final, lăsând în urma lor lacrimi şi flori.
Tânărul de 21 de ani a fost înmormântat la cimitirul Sineasca din Craiova. El va rămâne în memoria tuturor ca un băiat liniştit, un prieten bun şi un fiu ca „un înger“, care, din păcate, a plecat prea repede şi prea nedrept dintre noi.

6.000 de lei pentru Andrei

Andrei Dragomir, prietenul lui Cosmin, care a avut parte de acelaşi sfârşit tragic, va fi înmormântat astăzi la cimitirul Nisipuri. La acesta, situaţia a fost mai complicată, căci mama lui, întoarsă din Spania pentru a-şi îngropa fiul, nu putea face faţă cheltuielilor de înmormântare. Problema, însă, s-a rezolvat. „S-au strâns în jur de 6.000 de lei şi se mai strâng încă“, a mărturisit Ana Maria Traşcă, profesoara lui Andrei de la Palatul Copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS