16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Undeva la Palilula“, şapte trofee Gopo

„Undeva la Palilula“, şapte trofee Gopo

Cea de-a șaptea ediție a Galei Premiilor Gopo, „Oscarul“ românesc, și-a împărțit, la începutul acestei săptămâni, trofeele, în prezența a peste 800 de invitați și jurnaliști acreditați. Câştigătorii Premiilor Gopo pentru Întreaga activitate, respectiv Întreaga carieră sunt cunoscuţii actori Constantin Codrescu, respectiv Mitică Popescu.
„Undeva la Palilula“, filmul cu cele mai multe nominalizări anul acesta – 11, a primit şapte trofee Gopo pentru Cele mai bune costume (Lia Manțoc), Cele mai bune decoruri (Helmut Stürmer, Dragoș Buhagiar), Cea mai bună imagine (Adrian Silișteanu), Cel mai bun montaj (Cătălin Cristuțiu, premiat a doua oară la Gopo), Cel mai bun sunet (Tudor Petre, Cristinel Șirli, Cristian Tarnovețchi, Florin Tăbăcaru), Cel mai bun machiaj și coafură (Dana Roșeanu, Minela Popa, Ionel Popa, Doina Popa). Minela Popa este de la Teatrul Naţional din Craiova.
Premiul pentru Cea mai bună muzică originală pleacă la Paris, fiind câştigat de Vasile Șirli, stabilit de câţiva ani în capitala Franţei. Adrian Silișteanu, directorul de imagine al filmului „Undeva la Palilula“, a fost distins și cu Premiul RSC (Romanian Society of Cinematographers) din partea colegilor de breaslă.
Adrian Sitaru a primit cel de-al treilea Gopo din carieră, la a opta nominalizare la o statuetă: Cel mai bun scurtmetraj, pentru „Chefu’“. Din distribuţia acestui film face parte şi actriţa Nataşa Raab, prezentă la festivitatea acordării Premiilor Gopo 2013.
Cu pelicula „Toată lumea din familia noastră“, Radu Jude și-a adjudecat trei dintre cele mai importante trofee ale serii, pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu (Radu Jude și Corina Sabău). Totodată, actorii din film au obținut, pentru perfomanța lor, toate premiile de interpretare de la această ediție: Cel mai bun actor în rol principal (Șerban Pavlu), Cel mai bun actor în rol secundar (Gabriel Spahiu) și Cea mai bună actriță în rol secundar (Mihaela Sîrbu). Un premiu pentru rolurile remarcabile din ultimii ani a primit și Adrian Titieni, din partea Pro Cinema.
Gala Premiilor Gopo 2013 va putea fi urmărită integral, pe Pro Cinema, sâmbătă, 30 martie, de la ora 13.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS