26.6 C
Craiova
vineri, 31 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectori pe făraş la „Colibri“ şi „Traian Demetrescu“

Directori pe făraş la „Colibri“ şi „Traian Demetrescu“

Doi dintre cei trei directori ai instituţiilor de cultură urmează să fie schimbaţi, după ce legislativul municipal a aprobat rezultatul evaluărilor anuale ale managementului acestor instituţii.
Consiliul Local Craiova şi-a dat ieri votul cu privire la rezultatele obţinute la evaluarea anuală a managerilor de la Teatrul Liric „Elena Teodorini“, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ şi Casa de Cultură „Traian Demetrescu“. Evaluările au constat, ca de obicei, într-un raport de activitate depus de manager şi în susţinerea unui interviu pe tema celor prezentate în raportul menţionat anterior.
În urma evaluărilor, singurul pentru care comisia numită de consiliul local a recomandat „continuarea managementului“ este Zamfir Antoniu, directorul Teatrului Liric „Elena Teodorini“, care a obţinut 9,55 la evaluare.
În schimb, Doina Rodica Berceanu, directoarea Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“, a obţinut doar 6,24 la această evaluare. Doar un pic mai mare – 6,48 – a fost nota obţinută de directorul Casei de Cultură „Traian Demetrescu“, Alexandru Stuparu. Amândoi au obţinut sub 7, deci în cazul ambilor consiliul local şi-a dat girul pentru propunerea comisiilor de evaluare, care a recomandat „încetarea contractului de management“. Aşadar, e numai o formalitate ca primarul Olguţa Vasilescu să semneze dispoziţiile de demitere ale celor doi directori.

Vot cu emoţii

Avizarea de către Consiliul Local Craiova a rezultatului acestor evaluări nu a fost tocmai lipsită de emoţie. Dacă în cazul Doinei Berceanu s-au înregistrat doar două voturi împotrivă (pedeliştii Dan Daşoveanu şi Dan Cherciu), ceilalţi votând pentru, nu la fel de simplu a fost în cazul lui Alexandru Stuparu.
„Numai prin demersurile dânsului au fost convinşi proprietarii să doneze clădirea către Primăria Craiova“, a avertizat Dan Cherciu, menţionând totodată că „dacă la Teatrul «Colibri» înţeleg că există un post pe care actualul manager poate să-l ocupe, la Casa de Cultură nu este aceeaşi situaţie, iar acest manager de ispravă urmează să fie aruncat în stradă şi este păcat să facem rău unei persoane care şi-a sacrificat existenţa pentru promovarea intereselor acestei case de cultură“.
Trecându-se la vot, mai mulţi consilieri – printre care Pavel Badea, Nicoleta Popescu, Dan Daşoveanu, Gheorghe Pârvu, Silviu Ştefănescu – s-au abţinut, iar doi au votat împotrivă (Marian Vasile şi Dan Cherciu). Cu doar 14 voturi „pentru“ – minimul necesar – consilierii au decis totuşi că şi Alexandru Stuparu trebuie demis. În locul său va fi numit – spun surse municipale – un reprezentant de seamă al PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS