11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest la Liceul "Henri Coandă"

Protest la Liceul „Henri Coandă”

Câteva zeci de elevi ai Liceului „Henri Coandă” protestează acum în faţa şcolii, fiind nemulţumiţi de decizia de demitere a conducerii instituţiei.
Şi o parte din cadrele didactice susţin protestul elevilor. Ieri, Inspectoratul Școlar Județean Dolj a decis încetarea detașării directorului Mihai Dragu și directorului adjunct, Marius Tița. „Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței Consiliului de Administrație, ca urmare a ultimelor evenimente petrecute la Liceul Teoretic Henri Coandă din Craiova. Această decizie a fost luată pentru restabilirea climatului de liniște, propice derulării în bune condiții a procesului instructiv-educativ, și pentru refacerea imaginii școlii la nivelul întregii comunități”, se arată în comunicatul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Georgică Bercea, inspectorul şcolar general, a dispus demiterea directorilor la solicitarea ministrul educaţiei, Remus Pricopie, care a solicitat demisia conducerii liceului, după ce Mihai Dragu a apărut pe posturile naţionale de televiziune solicitând ca elevii să aibă în orarul şcolare ore de educaţie sexuală, începând de la clasa a VI-a. De asemenea, intervenţia lui Pricopie vine după ce trei tineri s-au filmat făcând sex pe terenul de sport din incinta unităţii de învăţământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS