22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProiect-pilot de limba engleză în Craiova, în premieră pentru România

Proiect-pilot de limba engleză în Craiova, în premieră pentru România

Ambasada SUA la Bucureşti şi Casa Corpului Didactic Dolj au inaugurat ieri, în premieră pentru România, la Craiova, English Access Microscolarship Program, un program de învăţare a limbii engleze pentru liceeni. În urma procesului de selecţie, care a constat într-un interviu, în depunerea CV-ului şi, ulterior, într-un concurs, au fost aleşi 20 de elevi care provin din Craiova, dar şi din mediul rural din Dolj.
Prezentă la lansarea proiectului, ataşatul cultural al Ambasadei SUA la Bucureşti, Edwina Sagitto (foto, dreapta), s-a arătat încântată de colaborare şi le-a adresat celor prezenţi câteva vorbe în limba română. „Sperăm ca programul să fie o plăcută completare a orelor de la şcoală. Elevii vor putea învăţa şi istoria, şi cultura americană, iar programul include lecţii, activităţi în folosul comunităţii“, a mărturisit aceasta, spunând, totodată, că acest program îi va ajuta pe tineri să fie mai competitivi în învăţământul superior şi pe piaţa muncii.
Cei 20 de elevi vor fi instruiţi, pe parcursul acestui program ce se va desfăşura până în decembrie 2014, de doi profesori formatori de limba engleză, Andreea Dinu şi Corina Vasile. Aceasta din urmă, dascăl la Liceul Teoretic „Henri Coandă“, a povestit că „prima dată am depus un CV şi o scrisoare de intenţie şi apoi am fost contactate pentru un interviu prin telefon cu doamna ataşat. Am avut întrebări legate de cum vedem noi programul, ce am putea să facem şi de ce vrem să participăm, cum am preda sau ce fel de metode am folosi“. Corina Vasile a completat cu faptul că „este o oportunitate enormă pentru noi, mai ales că este programul-pilot şi primul curs susţinut în România“.
Unul dintre elevii selectaţi, Mircea Francisc Surdu, elev în clasa a X-a la Liceul „Traian Vuia“ din Craiova, a spus că a aflat de proiect de la şcoală. Mai mult, a recunoscut că limba engleză este o dragoste mai veche, dar că „profesorii nu prea erau buni. M-am apucat de meditaţii, iar acum învăţ şi limba germană“. Cel mai mult îl fascinează istoria Americii.
În prezent, 95.000 de persoane din 85 de ţări beneficiază de acest program. Început în februarie anul acesta, el se va desfăşura timp de 60 de săptămâni, de-a lungul a doi ani şcolari. Orele de limba engleză, câte şase pe săptămână, vor avea loc în afara programului şcolar al elevilor. Cursurile sunt găzduite de Casa Corpului Didactic şi de American Corner Craiova, care funcţionează la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS