11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNou-născut aruncat la ghenă

Nou-născut aruncat la ghenă

O fetiţă nou-născută a fost găsită decedată, ieri-dimineaţă, într-un tomberon de gunoi din zona blocului T7 din cartierul craiovean Lăpuş. Macabra descoperire a fost făcută de un om al străzii, care căuta peturi în tomberoanele de gunoi.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, ieri-dimineaţă, în jurul orei 7.00, o persoană din rândul celor fără adăpost, care scormonea gunoiul din tomberoanele de lângă blocul T7 din cartierul craiovean Lăpuş, a descoperit un nou-născut decedat. Bărbatul a anunţat o patrulă de poliţişti care trecea prin zonă despre descoperirea sa, iar în scurt, timp la faţa locului, au fost chemaţi o echipă de criminalişti şi un procuror. Oamenii legii au găsit o fetiţă abia născută, învelită în mai multe prosoape, cu tot cu placentă, care era moartă de mai mult timp. După efectuarea cercetărilor, cadavrul copilului a fost transportat la morgă, unde medicii legişti nu au reuşit să stabilească dacă s-a născut viu sau nu.
În astfel de cazuri, dacă se poate dovedi că nou-născutul a respirat după naştere, procurorii fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de pruncucidere. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au precizat că în acest caz s-a dispus efectuarea unor analize suplimentare, urmând ca după rezultatele acestora să se dispună măsurile legale.
Un caz asemănător a fost înregistrat pe 13 martie 2012, când o femeie care căuta peturi într-o ghenă de pe strada România Muncitoare a găsit un băiat nou-născut mort.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS