9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj„Luna curăţeniei“, prelungită de autorităţile locale

„Luna curăţeniei“, prelungită de autorităţile locale

Din cauza ninsorilor, autorităţile locale din Târgu Jiu au luat hotărârea să prelungească „Luna curăţeniei“ cu mai multe zile. În prima săptămână a lunii aprilie vor fi încheiate şi ultimele activităţi de igienizare şi plantare de arbori şi arbuşti. Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că majoritatea lucrărilor fuseseră deja efectuate, până la revenirea ninsorilor, astfel încât nu au mai rămas prea multe de făcut. „Acţiunea a fost demarată pe 1 martie. Nu se aştepta nimeni să se întoarcă iarna. Am şi participat la deszăpezire zilele acestea şi am făcut un nou contract cu Edilitara Public. Cel anterior se încheiase la 1 martie. Am plantat 30.000 de panseluţe, care acum sunt sub zăpadă, dar este o specie foarte rezistentă şi nu avem probleme. Avem nevoie să prelungim campania de curăţenie cu patru zile de vreme bună pentru a o putea încheia. Mai avem de făcut lucrări de vopsire a mobilierului stradal, reparaţii străzi etc.“, a precizat Ionuţ Jilăveanu.  

Cer ajutorul alpiniştilor pentru arborii înalţi

Şeful Serviciului de Gospodărire Comunală a mai declarat că imediat ce vremea o va permite va solicita ajutorul alpiniştilor gorjeni din cadrul Salvamont pentru a toaleta arborii foarte înalţi. Anumiţi copaci trebuie tăiaţi de tot, alţii doar curăţaţi. În acest sens, este nevoie de personal specializat în lucrul la înălţime. „Sunt identificaţi deja 38 de arbori în Parcul Central şi la Casa de oaspeţi de lângă prefectură. Trebuie eliminate anumite crengi şi chiar arborii cu totul pentru a nu pune în pericol integritatea bunurilor şi a cetăţenilor. Oamenii noştri nu pot face acest lucru şi cerem sprijin alpiniştilor. Tot cu alpiniştii vom interveni, atunci când va fi momentul optim să eliminăm cuiburile de ciori din Parcul Central. Păsările respective fac multă mizerie pe aleile parcului, care este unul dintre principalele obiective turistice ale oraşului, prin faptul că aici se află Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii“, a mai spus Ionuţ Jilăveanu, din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Au colectat 25 de tone de gunoi

Activitatea de igienizare în cadrul „Lunii curăţeniei“ a fost sistată şi la nivelul firmei de salubritate din Târgu Jiu. Până la revenirea ninsorilor, SC Polaris colectase peste 25 de tone de deşeuri din cartiere şi din zonele mărginaşe. „Până în prezent, am reuşit să vopsim cam 65% din platformele din oraş şi cam 30% din containere. Din cauza vremii, nu am putut continua. Aşteptăm să se îndrepte vremea şi să continuăm de reparat ţarcurile, containerele şi să spălam şi clopotele de 2,2 metri cubi care sunt destinate colectării selective. O să punem şi afişe pe fiecare, întrucât majoritatea au fost rupte“, a menţionat Luis Popa, directorul SC Polairs din Târgu Jiu.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS