30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrima întâlnire interministerială pentru aplicarea Directivei privind asistenţa medicală transfrontalieră

Prima întâlnire interministerială pentru aplicarea Directivei privind asistenţa medicală transfrontalieră

Grupul de lucru interministerial constituit pentru implementarea Directivei privind drepturile pacienţilor la asistenţa medicală transfrontalieră, adoptată de Parlamentul European şi de Consiliul Uniunii Europene, a stabilit ca o primă formă a actului normativ de transpunere să fie discutată la jumătatea lunii aprilie, anunţă Agerpres.
Potrivit unui comunicat emis astăzi de Ministerul Sănătăţii, grupul de lucru interministerial s-a întrunit pentru prima oară ieri, la sediul Ministerului Sănătăţii.
În deschiderea reuniunii, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, a prezentat etapele procedurale pentru transpunerea Directivei: stabilirea mecanismelor de autorizare prealabilă, definirea costurilor de decontare, elaborarea normelor de aplicare, definirea punctului de contact naţional unic, promovarea actelor normative de transpunere.
Următoarea întrunire a Grupului de lucru interministerial pentru implementarea Directivei privind drepturile pacienţilor la asistenţa medicală transfrontalieră va avea loc la jumătatea lunii aprilie.
Directiva, care urmează să intre în vigoare la 25 octombrie, prevede dreptul cetăţenilor europeni asiguraţi de a beneficia de asistenţă medicală într-un alt stat membru decât cel de origine, inclusiv dreptul de a obţine rambursarea costurilor de tratament.
Rambursarea se va face în limita pachetului de servicii şi a cuantumului la care are dreptul persoana asigurată în statul membru de afiliere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS