15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal288 de olimpici la Colegiul „Fraţii Buzeşti“

288 de olimpici la Colegiul „Fraţii Buzeşti“

Elevii Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova au obţinut anul acesta 68 de calificări la fazele naţionale, 64 de premii I, 60 de premii II, 40 de premii III, 123 de menţiuni şi şase premii speciale, la care se adaugă şi trei medalii internaţionale.

Performanţele „buzeştenilor“ au fost măsurate ieri, în cadrul unei festivităţi de premiere care a avut drept scop răsplătirea elevilor. „Este un bilanţ de excepţie pentru Colegiul Naţional «Fraţii Buzeşti» şi se poate spune că am bătut toate recordurile. Anul trecut, când aveam 64 de calificaţi la faza naţională, am crezut că nu se poate mai mult de atât. După ce doi elevi de-ai noştri au obţinut în ani consecutivi, 2011 şi 2012, medalii de argint şi, respectiv, de aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, am zis că e mult, că e foarte bine pentru noi şi nu credeam că se poate mai mult de atât. S-a dovedit contrariul. Avem trei medalii, una de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori, obţinută în decembrie la Teheran, şi o medalie de aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, obţinută zilele trecute, la Luxemburg, de către acelaşi elev, Mirea Dan Mircea, şi o medalie de bronz, obţinută de elevul nostru Mihai Popa la concursul de Informatică de la Shumen“, a precizat directorul colegiului, Zamfirică Petrescu.
Elevii au primit nu numai felicitări, ci au fost recompensaţi şi cu bani, pe care colegiul i-a strâns la Fundaţia „Fraţii Buzeşti“. De altfel, au fost şi invitaţi la eveniment care au dorit să recompenseze munca elevilor. „O parte din bani provin de la fondurile „Fraţii Buzeşti“, prin cotizaţia anuală a profesorilor, prin grija unor părinţi care au completat fişele pentru impozitul de 2% şi aş putea să vă spun că cea mai mare sumă a fost donată de către oameni de bine, care sunt mândri că în şcoala aceasta se mai face carte“. Este vorba de prof. univ. dr. Irinel Popescu. La invitaţia de a participa la eveniment a donat 10.000 de lei. De asemenea, din partea agenţiei Christiana Tour, prin Cristiana Dinu, s-a donat fundaţiei suma de 1.500 de lei şi din partea unui buzeştean Ştefăniţă Sasu – 500 de lei“, a mai precizat directorul colegiului. În plus, pentru elevul Mircea Dan Mirea, medaliat cu aur la Olimpiada Uniunii Europene de la Luxemburg, a acordat un premiu în bani şi alianţa Colegiilor Centenare. Liceanul a primit şi un sejur din partea agenţiei de turism Cristiana Tour pe ruta Coasta de Azur- Barcelona

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS