16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Copil de șase ani în comă alcoolică de gradul II

Mehedinţi: Copil de șase ani în comă alcoolică de gradul II

O plimbare prin pădure cu prietenii s-a încheiat la spital pentru un copil de șase ani din orașul Baia de Aramă. Băiețelul a mers cu câțiva prieteni să adune flori, iar la un moment dat, se pare că unul dintre ei a scos o sticlă cu țuică și au băut pe rând. În urma consumului de alcool minorul a căzut în comă.
Când și-au văzut prietenul căzut la pământ, ceilalți băieți au luat-o la fugă și l-au abandonat la marginea pădurii. Unul dintre ei a mers totuși acasă la cel mic și i-a anunțat pe părinți că fiului lor i s-a făcut rău. Un echipaj de la ambulanța Baia de Aramă l-au găsit pe minor în șoc hipotermic și în comă de gradul II.
„Este vorba despre un minor care din neglijența părinților a băut alcool și a ajuns în stare gravă la spital“ a declarat Aurelia Veropaeva, director medical SJA Mehedinți.
Copilul a fost transportat la spitalul județean din Drobeta Turnu Severin, după ce medicii din Baia de Aramă au reușit să îl stabilizeze și să-l încălzească. Părinții se pare că nu au fost surprinși la aflarea veștii că fiul lor de numai șase ani s-a îmbătat cu țuică.
„Am fost solicitați de către colegii din Baia de Aramă să intervenim pentru preluarea unui copilaș de șase ani, care a fost găsit atât cu o hipotermie cât și cu o comă de gradul II, după ce acesta a consumat alcool. Am aflat că a plecat după ghiocei cu niște prieteni, au luat o sticlă cu țuică la ei și au băut ca să se încălzească. La un moment dat copilul a căzut și a înghețat. Când am ajuns noi starea se ameliorase, îi fuseseră administrate lichide calde, însă nu era foarte coerent. Ce m-a surprins pe mine a fost faptul că mama nu era deloc îngrijorată, mai mult, a spus că băiețelul obișnuia să bea bere, ceea ce nu este deloc normal. Vă dați seama ce impact mare a avut alcoolul din țuică asupra creierașului acelui copilaș de șase ani. Acum este internat la Pediatrie unde este în continuare ținut sub vitamine și perfuzii“, a declarat Amina Nicolicea, medic SJA Mehedinți.
Băiețelul este acum internat la secția de Pediatrie a spitalului județean din Drobeta Turnu Severin, unde este îngrijit, iar cei de la Protecția Copilului Mehedinți vor prelua cazul și vor deschide o anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS