15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova. Pelerinaje în luna aprilie, organizate de Centrul „Sfântul Nicodim”

Craiova. Pelerinaje în luna aprilie, organizate de Centrul „Sfântul Nicodim”

Centrul de Pelerinaj „Sfântul Nicodim” din Craiova, al Mitropoliei Olteniei, organizează în luna aprilie mai multe pelerinaje la mănăstiri din România. Primul pelerinaj este programat pentru data de 6 aprilie, la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prilop, judeţul Hunedoara. „Luna aprilie va debuta cu cel mai frecvent pelerinaj al nostru, la Mănăstirea Prislop, ocazie cu care se va vizita şi Mănăstirea Lainici, la care vom adăuga în drum spre Craiova două mănăstiri gorjene, Vişina şi Strâmba – Jiu. În urma numărului crescut de solicitări, am considerat necesar să organizăm acest pelerinaj în fiecare lună, în prima sâmbătă. A doua zi, duminică, în data de 7 aprilie, ne propunem să ajungem în oraşul Orşova, la Mănăstirea „Sfânta Ana”, trecând, la întoarcere, la Mănăstirile Gura Motrului şi Strehaia din judeţul Mehedinţi. Fiind duminică, vom pleca de dimineaţă, pentru a participa la slujba Sfintei Liturghii”, a precizat părintele Sorin Dumitru, directorul Centrului de Pelerinaj „Sfântul Nicodim”. Costul primului pelerinaj este de 80 de lei, iar la mănăstirile din judeţul Mehedinţi este de 65 de lei.

În data de 11 aprilie, în ziua praznicului Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, va fi organizat un pelerinaj la Mănăstirea Cernica, judeţul Ilfov, cu participare la slujba de hram săvârşită la sfântul locaş monahal. În aceeaşi zi se vor vizita Mănăstirea Samurcăşeşti şi Catedrala Episcopală din Râmnicu – Vâlcea, costul pelerinajului fiind de 100 de lei. În data de 14 aprilie se va merge în pelerinaj la mănăstiri din judeţul Olt: Călui, Clocociov şi Brâncoveni, preţul biletului fiind de 50 de lei. În zilele de 13 şi 14 aprilie se va pleca în pelerinaj la mănăstirile Cheia – judeţul Prahova, Viforâta şi Dealu – judeţul Dâmboviţa, Mănăstirea Cernica – judeţul Ilfov, Mănăstirea „Radu Vodă” şi Catedrala Patriarhală, la preţul de 165 de lei. În zilele de 20 şi 21 aprilie, se va organiza un pelerinaj la mănăstirile Baziaş, Zlatiţa, Cusici, Călugăra, Bogâltin – judeţul Caraş Severin, mănăstirile Vodiţa şi Topolniţa din judeţul Mehedinţi, costul pelerinajului fiind de 160 de lei. În data de 27 aprilie, se va pleca în pelerinaj la Mănăstirea Frăsinei şi Mănăstirea Dintr-un Lemn din judeţul Vâlcea, preţul pelerinajului fiind de 60 de lei.
În data 28 aprilie, se va organiza pelerinaj la mănăstirile Hurezi, Bistriţa, Dintr-un Lemn – judeţul Vâlcea şi Mănăstirea Polovragi din judeţul Gorj, cu participare la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Hurezi, costul pelerinajului fiind de 70 de lei. Înscrieri se pot face la sediul Centrului de Pelerinaj (strada „Fraţii Buzeşti” nr. 10, Craiova) şi la numărul de telefon 0251.40.66.46.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS