25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMaria Moța, premiată la Gala de Excelență a Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

Maria Moța, premiată la Gala de Excelență a Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

Cu prilejul sărbătoririi a 20 de ani de existență a Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Prof. dr. N. Paulescu” a avut loc și o Gala de Excelenţă, în cadrul căreia au primit distincţii personalități marcante din lumea medicală, care au dus o activitate continuă de prevenţie a diabetului şi a celorlalte boli metabolice, dar și de cercetare ştiinţifică şi formare de specialiști, având în vedere că diabetul constituie o problemă serioasă de sănătate publică.

Printre cei premiați s-a aflat și prof. univ. dr. Maria Moța, șefa Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova, cea care deține și preşedinţia Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Prof. univ. dr. Maria Moţa este o personalitate marcantă şi apreciată în medicina românească, în mediul ştiinţific fiind recunoscută ca unul dintre cei mai importanți diabetologi români ai momentului, dar și ca promotor al ideii de educaţie în diabet.

În cadrul acestei Gale de Excelență au mai primit distincții prof. dr. Iulian Mincu, fost ministru al Sănătăţii și fondator al Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Prof. dr. N. Paulescu”, Ministerul Sănătăţii, Academia de Ştiinţe Medicale, Colegiul Medicilor, Mariana Graur, Doina Catrinoiu, Gabriela Creţeanu, Nicolae Hâncu, conf. dr. Vasilică Cristescu, dr. Alina Nicolau, prof. dr. Constantin Ionescu-Târgovişte, Gabriela Radulian, conf. dr. Cristian Serafinceanu, prof. dr. Dan Cheţa şi Radu Lichiardopol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS