16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLicitaţie de 50.000 de lei pentru copiii Craiovei

Licitaţie de 50.000 de lei pentru copiii Craiovei

Cocteilul caritabil organizat de Clubul Rotary Probitas Craiova, după spectacolul sportiv All Star Game, de luni seară, a reuşit să strângă o sumă impresionantă. Este vorba de aproximativ 50.000 de lei, care vor fi folosiţi pentru renovarea Clinicii de Pediatrie din Craiova. 

Evenimentul a avut loc la hotelul Lido şi s-a bucurat de prezenţa mai multor personalităţi publice, autorităţi locale, vedete din show-biz sau din lumea sportului. Cu toţii s-au strâns acolo pentru un scop nobil: refacerea Clinicii de Pediatrie din Craiova. Primarul Lia Olguţa Vasilescu, de la care a venit ideea renovării acestei unităţi medicale, a mărturisit că „noi am început să refacem această clinică, am început cu igienizarea din subsol, cantină, bucătărie. Trebuie făcută şi igienizarea saloanelor şi reconstruite câteva băi pentru că, în prezent, condiţiile din spitalul de copii sunt foarte proaste. Toţi avem copii, n-am vrea să se trateze în asemenea condiţii, iar în ceea ce priveşte investiţiile în această clinică, dacă nu le facem din sponsorizări, ar însemna să stăm undeva la şase luni, cât durează perioada de licitaţii pentru saloane. O asemenea situaţie nu mai suferă aşteptare şi ar trebui să obţinem alte fonduri. Eu sper ca în maximum două luni să fie reabilitată“.

Fotografiile Feliciei Simion au strâns aproximativ 9.000 de lei

Cocteilul a avut două părţi: cea de licitaţie, unde s-au pus la bătaie peste zece articole sportive şi obiecte de artă, şi cea de tombolă, unde cei prezenţi au avut ocazia să câştige obiecte asemănătoare prin cumpărarea biletelor, care au costat câte 50 de lei.

Licitaţia a început promiţător. Primele obiecte pentru care cei prezenţi s-au întrecut în oferte au fost cele de artă, mai exact patru fotografii realizate de craioveanca Felicia Simion, despre care GdS v-a mai povestit. Prezentă la eveniment, tânăra de 18 ani, care are în palmares numeroase premii internaţionale, s-a declarat încântată că a fost contactată pentru a-şi dona lucrările în scop nobil. „După cum îţi sugerează faţa mea, sunt uimită. Se pare că Ştefan Voinea de la Rotary Probitas mi-a văzut lucrările în presă, apoi pe internet, şi m-a sunat. Am fost mai mult decât încântată să fac aşa ceva. N-am participat niciodată la un proiect caritabil, mai ales cu fotografia“. Surpriza Feliciei a fost cu atât mai mare cu cât cele patru fotografii ale sale au strâns 8.800 de lei.

Mingea semnată de Nadal, Federer şi Djokovic – vedeta serii

Au urmat, articolele sportive, care au purtat semnături ale unor mari sportivi din România şi nu numai. Este vorba despre o paletă de tenis de masă, mingi de handbal, mingi de baschet, tricouri, mănuşi de box şi mingi de tenis semnate de Nadia Comăneci, Leonard Doroftei, Marian Simion, Otilia Bădescu, de echipa naţională de handbal feminin, de selecţionatele Sud şi Nord, de toţi jucătorii All Star Game şi de echipa SCM Craiova. Însă, cel mai râvnit obiect al serii a fost, fără discuţie, mingea de tenis pe care s-au iscălit cei trei mari tenismeni, Djokovic, Nadal şi Federer. Acest obiect a stârnit o adevărată luptă, fiind în final adjudecat cu 15.000 de lei. Cumpărătorul acestui obiect a fost Cosmin Creţan, reprezentant al AdeGas, unul dintre sponsorii evenimentului. S-a reuşit strângerea a aproximativ 50.000 de lei, fără a lua în calcul biletele de la tombolă sau biletele VIP de la All Star Game. Printre cei care au câştigat licitaţiile se numără primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj, Cristian Dobre, actorul Mugur Mihăescu şi managerul general al Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun.

O sumă peste aşteptări

Dacă, înainte de eveniment, organizatorii se aşteptau să strângă 30.000-40.000 de lei, la finalul serii, surpriza a fost cu atât mai mare. „E peste aşteptările noastre. Ne simţim onoraţi că am beneficiat de încrederea celor de acolo. Vom hotărî împreună cu personalul medical şi cu autorităţile şi, în funcţie de asta, s-ar putea să intrăm şi pe partea de aparatură“, a spus preşedintele Clubului Rotary Probitas Craiova, Cosmin Răduţoiu, vădit emoţionat şi bucuros de suma strânsă.
Conf. Ligia Stănescu, şef clinică pediatrie, o persoană care lucrează şi cunoaşte bine situaţia de la clinica unde sunt trataţi zeci de mii de copii anual, a declarat că „este un lucru cât se poate de pozitiv şi ne bucurăm foarte mult că doamna primar a fost alături de noi. Este primul primar care a venit să vadă cum arată această clinică. Noi am preluat o clădire care nu a fost făcută pentru a fi spital, ci era destinată copiilor instituţionalizaţi, adaptată unei instituţii în care nu veneau oameni din afară“.

Renovare şi dotări

Seara de luni s-a încheiat, aşadar, cu bucurii şi cu gândul că prichindeii Craiovei vor beneficia, în curând, de tratamentul şi îngrijirea pe care o merită. Ajutorul dat Clinicii de Pediatrie din Craiova va consta în renovarea saloanelor şi a băilor, dar şi în dotarea cu pătuţuri, cădiţe pentru copii, aspiratoare nazale, cântare pentru bebeluşi, filtre pentru un spirometru şi un pulsoximetru.
Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Federaţia Română de Baschet, Primăria Craiova, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Sport Club Municipal Craiova, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova şi Rotary Club Craiova Probitas. Susţinere faţă de acest proiect au arătat şi AdeGas, Cipi, Crama Oprişor, Gazeta de Sud, Civitas, Infoworld şi Rendez-vous.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS