14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNinsoarea continuă să provoace dificultăţi de trafic în Ungaria

Ninsoarea continuă să provoace dificultăţi de trafic în Ungaria

Situaţia traficului în Ungaria s-a ameliorat parţial ieri seara, însă există în continuare drumuri blocate, iar zeci de mii de oameni sunt privaţi de energie electrică, informează rtv.net. Autostrada M1, care asigură o legătură majoră între Budapesta şi frontiera austriacă, a fost deschisă pentru trafic în ambele direcţii sâmbătă seara, dar porţiuni ale acesteia au fost reînchise imediat. Autostrada a fost închisă în urma unor ninsori puternice, joi şi vineri, care au blocat aproximativ 14.000 de persoane în circa 4.000 de vehicule. De asemenea, aproximativ 2.700 de camioane formau o coloană pe o distanţă de 45 de kilometri între Gyor şi Tatabanya, în vestul Ungariei. La operaţiunile de salvare au participat peste 2.000 de pompieri, peste 1.000 de voluntari şi membri civili din cadrul apărării. Kossa a subliniat că nicio persoană nu a murit sau a suferit răniri.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să se deplaseze pe teritoriul Ungariei că Autorităţile maghiare au emis, în dimineaţa zilei de 17 martie 2013, o avertizare meteorologică cod galben de ploaie, ninsoare şi ploaie îngheţată, pentru judeţele Komarom-Esztergom, Fejer, Pest, Nograd, Heves şi Borsod-Abauj-Zemplen, avertizare valabilă până luni, 18 martie 2013, la miezul nopţii.
Inspectoratul de poliţie al judeţului Komárom – Esztergom, cel mai afectat de viscol, recomandă, în continuare, evitarea călătoriilor în zona Gyor-Tatabanya.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS