16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞcolile nu mai pot funcţiona fără aviz de securitate împotriva incendiilor

Şcolile nu mai pot funcţiona fără aviz de securitate împotriva incendiilor

Unităţile de învăţământ preuniversitar nu vor mai primi autorizaţie de funcţionare dacă nu au aviz de securitate împotriva incendiilor. Decizia aparţine Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) şi a fost luată după controalele de prevenire a incendiilor efectuate de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, care au constatat încălcarea unor prevederi ale legislaţiei împotriva incendiilor.
Din acest an, este obligatorie prezentarea avizului de securitate în cadrul rapoartelor de evaluare internă depuse la ARACIP de unităţile de învăţământ de stat şi particulare, în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare provizorie, respectiv a autorizării. În cazul în care nu conţin avizul, ARACIP respinge cererile de autorizare. Acest aviz este obligatoriu şi în cazul în care şcolile depun raportul de evaluare externă periodică. Dispoziţia a fost transmisă unităţilor şcolare pe 6 martie.
ARACIP cere unităţilor de învăţământ soluţionarea deficienţele constatate până în prezent. Potrivit legislaţiei în vigoare, directorii unităţilor şcolare trebuie să facă cerere scrisă pentru eliberarea acestor avize. Până în prezent, în Dolj nu a fost transmisă nici o astfel de cerere către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Conducerea ISU Dolj spune că, până în prezent, nu există o situaţie clară cu unităţile care nu pot primi aviz pentru securitate la incendii, aceasta urmând să fie stabilită după ce directorii de şcoli vor depune documentaţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS