15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSibiu: 18 percheziţii la o grupare specializată în trafic de canabis

Sibiu: 18 percheziţii la o grupare specializată în trafic de canabis

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Sibiu, au procedat la destructurarea unei grupări infracţionale, constituite din 21 de persoane, cetăţeni români şi germani, specializate în traficul internaţional de droguri de risc – canabis. Astăzi au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Sibiu, la locuinţele membrilor grupării.

În perioada 2012 – 2013, învinuiţii au organizat procurarea şi introducerea pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat sau personal de către membrii grupării, a cantităţii de aproximativ patru kilograme de canabis. Drogurile de risc proveneau din Germania şi Spania şi erau destinate comercializării la preţul de 60 de lei/gram, către consumatorii de pe raza municipiului Sibiu. Învinuiţii comercializau drogurile numai către persoane de încredere, având propriile zone de distribuţie, din investigaţiile efectuate rezultând faptul că în activitatea infracţională erau cooptaţi şi minori, pentru predarea drogurilor între membrii grupării.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse în vederea audierii 40 de persoane, faţă de învinuţi urmând a fi dispuse măsurile legale, după finalizarea audierilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS